Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dünya Suriye harekatını konuşuyor

Dünya Suriye harekatını konuşuyor

ABD, Fransa ve İntiltere’nin Suriye’yi hava harekatı ile vurmasının ardından, siyasi liderler olay hakkında açıklamalarda bulundu. 

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’yi vurma emrini verdiğini açıklayarak, harekatın Esad’ın elindeki kimyasal silahları kullanması durduruluncaya kadar devam edeceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı May, saldırının bölgeye zarar vermek amaçlı olmadığını, kimyasal silahların kullanılmasının engellenmesi için yapıldığını duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise, Suriye’deki kimyasal silah üretim bölgelerinin vurulduğunu bildirdi.

İran saldırıyı kınadığını duyururken, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise, operasyonu desteklediğini vurgulayarak, kimyasal silah kullanımına karşı olduklarını belirtti.

Pentagon’dan yapılan açıklamada ise, Suriye hükümetinin hedef alındığını belirterek, kimyasal silahın engellenmesi için bir adım olduğunu ifade etti.

ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye hükümetine yönelik gerçekleştirdiği hava harekatına Avustralya’dan ve Kanada’dan da destek geldi.

Kılıçdaroğlu’ndan tepki

Hatay’a yaptığı ziyaretten sonra konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye hükümetine yaptığı hava harekatını eleştirdi. Böyle bir operasyonu desteklemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, barıştan yana olduğunu ve savaşa karşı olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye düzenlediği hava harekatını doğru bulduklarını söyleyerek, Cenevre ile Astana’daki çözüm arayışlarını destekleyeceklerini açıkladı.

Rusya’dan acil çağrı

Rusya, Suriye’nin vurulması üzerine BMGK’ya çağrıda bulunarak, uluslararası hukukun bozulduğunu ve bunun kınanmasını istediğini belirtti ancak, Rusya’nın bu  isteği reddedildi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık