Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dünya nüfusunun yüzde 10'u koronavirüse yakalanmış olabilir

Dünya nüfusunun yüzde 10'u koronavirüse yakalanmış olabilir

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Acil Durum Komitesi Başkanı Dr. Michael Ryan, dünya nüfusunun yüzde 10'unun koronavirüse yakalandığını tahmin ettiklerini açıkladı. BBC Türkçe'den edinilen bilgilere göre; bu, küresel olarak açıklanan koronavirüs vaka sayısının 10 katına işaret ediyor.

WHO'nun koronavirüsle ilgili iki gün sürecek yönetim kurulu toplantısında konuşan Ryan, verilerin şehir ve kırsal ile farklı gruplar arasında değişebileceğini, ancak bu durumun dünyanın büyük çoğunluğunun halen tehlike altında olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Ryan, pandeminin büyümeye devam ettiğini; ancak bir yandan yayılmasını engelleyecek önlemlerin ve kurtarılan hayatların da arttığını dile getirdi.

"Birçok ölüm engellendi ve çok sayıda hayat korundu" diyen Ryan, güneydoğu Asya'da vakaların arttığını, Avrupa ve doğu Akdeniz'de ölümlerin yükseldiğini, Afrika ve batı Pasifik'te ise durumun daha olumlu olduğunu aktardı.

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre koronavirüs vaka sayısı 35 milyonu geçti.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık