Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dünya Mutluluk Raporu yayınlandı! En mutsuz Türk gençleri

Dünya Mutluluk Raporu yayınlandı! En mutsuz Türk gençleri

Birleşmiş Milletler desteğiyle bu yıl 12'nci kez hazırlanan Dünya Mutluluk Raporu yayınlandı... 5.5 milyon nüfusa sahip olan Finlandiya 7'nci kez dünyanın en mutlu ülkesi seçilirken Afganistan ise yine son sırada yer aldı. 

Edinilen bilgilere göre; 0 ile 10 arasındaki puanlama sistemiyle ülkelerde yaşayan insanların 3 yıllık ortalama mutluluğunu hesaplamaya çalışan uzmanlar ekonomik ve sosyal verileri de kullandı. Finlandiya 10 puan üzerinden 7.74 alırken, Afganistan ise 1.72 puan aldı.

Geçen yıl 106'ncı sırada yer alan Türkiye ise bu yıl birkaç basamak yükseldi. Hazırlanan raporda Türkiye'nin 4.975 puan ile 98'inci sırada yer aldığı görüldü. Türkiye'nin Kongo, Irak, Nepal ve Laos gibi ülkelerin gerisinde kaldığı raporda, Türkiye'nin birkaç sıra altında savaş ve kaosun gölgesinde yaşayan Filistin ve Ukrayna yer alıyor. 

TÜRKİYE'DE EN MUTSUZLAR TÜRK GENÇLERİ

Bu yıl raporda ilk kez yaş gruplarına göre kırılım da gözler önüne serildi... 30 yaş altının en mutlu olduğu ülke Litvanya olurken Türk gençleri ise 143 ülke arasında 101'inci sırada yer aldı. Türk gençlerinin hemen altında Filistinliler yer alırken son yıllarda çok ciddi toplumsal ve siyasi baskı altında olan İran ile birlikte Fildişi Sahilleri ve Fas gibi ülkelerin gençleri ise Türkiye'nin önünde sıralandı.

60 yaş ve üzerindekilerin mutluluk oranları da mercek altına alındı... Danimarka, Norveç, İsveç, İzlanda gibi ülkelerin üst sıraları aldığı listede Türkiye'nin 60 yaş ve üzerindeki vatandaşları ise 92'nci sırada yer aldı. Kongo, Mozambik, Irak gibi ülkelerin yaşlıları Türk vatandaşlarını geride bıraktı. Türkiye'den araştırmaya katılanların yaş kırılımları da incelendi... Araştırmada Türkiye'deki en mutluların 60 yaş ve üzerindeki bireyler olurken en mutsuzlar ise gençler oldu. 

Öte ayndan Türkiye'nin 2006-2010'dan 2021-2023'e kadar mutluluk oranlarının azaldığı görüldü.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık