Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

02 Mayıs 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dondurulmuş gıda paketlerinde Koronavirüs bulundu

Dondurulmuş gıda paketlerinde Koronavirüs bulundu

Corona virüsünün ortaya çıktığı Çin'de dondurulmuş gıdalarla ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Daha önce dondurulmuş gıdada izleri bulunan corona virüsünün, bu kez paketlerin üzerinde canlı kaldığı tespit edildi. SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; Dünyayı kasıp kavuran corona virüsü hızla can almaya devam ediyor. Worldometers’ın verilerine göre dünya genelindeki vaka sayısı 40 milyonu, can kaybı da 1.1 milyonu aştı.

Salgında ikinci dalganın günden güne gerçeğe dönüşmesiyle pek çok ülke kısıtlamaları yeniden devreye soktu. Hastalığın ilk kez ortaya çıktığı Çin’de ise kritik bir gelişme yaşandı.

55 GÜN SONRA VAKA GÖRÜLDÜ

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), dondurulmuş gıda paketlerinde ilk kez canlı corona virüsü keşfettiklerini açıkladı.

Qingdao şehrinde 55 gün hiç vaka görülmedikten sonra virüsün yeniden kendini göstermesi üzerine başlatılan araştırmada, Qingdao Hastanesi’ndeki hastalar mercek altına alındı.

‘TEMAS ENFEKSİYONA YOL AÇABİLİR’

Hastalar arasında liman çalışanlarının bulunması üzerine, yurt dışından gelen dondurulmuş gıda paketleri incelendi. Corona virüsünün paketler üzerinde canlı kalmayı başarabildiği tespit edildi.

Guardian’ın haberine göre bunun bir ilk olduğunu belirten uzmanlar, daha önce yurt dışından ithal edilen tavuk kanatları, somon, karides ve diğer deniz ürünlerinde corona virüsü izlerinin bulunduğunu söylerken, “Corona virüsü taşıyan paketlerle temasta bulunmanın enfeksiyona yol açabileceğini doğruluyoruz” ifadelerini kullandı.

DSÖ: İHTİMAL ÇOK DÜŞÜK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan açıklamalarda ise Covid-19’un gıdadan veya gıda ambalajlarından insana geçmesinin çok düşük bir ihtimal olduğu belirtilmişti.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık