Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Donald Trump: Kovid-19'dan korkmayın

Donald Trump: Kovid-19'dan korkmayın

ABD Başkanı Donald Trump, üç gündür Covid-19 tedavisi gördüğü hastaneden Pazartesi günü taburcu oldu.  BBC Türkçe'den edinilen bilgilere göre; hastaneden yürüyerek çıkarak kendisini Beyaz Saray'a götürecek araca binen Trump, gazetecilere açıklama yapmadı. Trump, Marine One adlı başkanlık helikopteriyle Beyaz Saray'a varınca maskesini çıkararak balkonda poz verdi.

Daha sonra Twitter'dan bir video paylaşan Trump, "Başı çekeceğiz. Lideriniz olarak, bunu yapmak zorundaydım. Risk altında olabileceğimi biliyorum ama bunu yapmak zorundaydım. Şimdi daha iyiyim. Belki de bağışıklığım vardır, bilmiyorum" dedi.

Başkan Trump, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının üzerinden 24 saat geçmeden Cuma günü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne kaldırılmıştı.

Trump, Twitter hesabından Pazartesi yaptığı açıklamada yerel saatle 18.30'da taburcu olacağını duyurmuştu.

Ancak Başkan Trump'ın sağlığı ile ilgili hafta sonu gelen çelişkili açıklamalar, hastaneden taburcu olabilecek kadar iyi olup olmadığının tartışılmasına yol açtı.

Trump taburcu olmadan önceki Twitter paylaşımında, "Çok iyi hissediyorum! Covid'den korkmayın, hayatınızı domine etmesine izin vermeyin" dedi ve ekledi:

"Trump hükümeti altında bazı çok iyi ilaçlar ve bilgi birikimi ürettik. 20 yıl önce hissettiğimden daha iyi hissediyorum!"

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, ABD'de 7,4 milyon Covid-19 vakası tespit edildi ve yaklaşık 210.000 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Trump'ın doktoru Dr. Sean Conley Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı'nın genel sağlık durumunun taburcu olabilecek kadar iyi olduğunu, ancak "henüz düzlüğe çıkmadığını" söyledi.

ABD Başkanı'nın Beyaz Saray'daki ikametinde karantinaya mı alınacağı, yoksa görevini Oval Ofis'ten mi yürüteceği henüz bilinmiyor.

Beyaz Saray'da aralarında üst düzey yetkililerin de olduğu en az 12 çalışanın son günlerde koronavirüs testi pozitif çıktı..

Koronavirüse yakalanan kişilerin çoğu 26 Eylül'de Beyaz Saray'daki bir toplantıya katılmışlardı.

Beyaz Saray, Trump'a Covid-19 teşhisi konulmasından beri kaç çalışanın test sonuçlarının pozitif çıktığını açıklamadı.

Trump'ın doktoru ne dedi?

Dr. Sean Conley Pazartesi günü Trump taburcu olmadan önce düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı'nın "henüz düzlüğe çıkmamış olabileceğini" söyledi, en son ne zaman koronavirüs test sonucunun negatif çıktığını ya da tedavi sürecinin detaylarını açıklamaktan kaçındı.

Dr Conley, Trump'ın taburcu edilmesi onayının tıbbi ekibin ortak kararı olduğunu söyledi ve Beyaz Saray'da "7/24 birinci sınıf tıbbi bakım görebileceğini" kaydetti.

Oksijen seviyesinin iyi olduğunu ve nefes darlığı çekmediğini söyleyen Dr. Conley, Trump'ın son 72 saatte ateşinin de yükselmediğini açıkladı. Dr. Conley, hastalığın Trump'ın akciğerlerine kalıcı hasar verip vermediği sorusunu ise hasta bilgilerinin gizli tutulmasına dair yasaları işaret ederek yanıtsız bıraktı.

Dr. Conley, Trump'a 'deksametazon' adlı steroid verilmeye devam edildiğini söyledi, biri Trump taburcu olmadan önce, biri de Salı günü olmak üzere iki doz daha Remdesivir verileceğini kaydetti.

Dr. Conley, Trump'ın 3 Kasım'da gerçekleşecek Başkanlık seçimleri kampanyası için seyahat edip edemeyeceği sorusuna, "Göreceğiz" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Trump ise doktorunun açıklamasından birkaç saat sonra attığı tweet'te, "Yakında kampanya gezilerine geri döneceğim" dedi.

"İyimser ama dikkatli olmaya devam ediyoruz" diyen Dr. Conley, "Pazartesi'ye kadar durumu aynı şekilde kalırsa ya da daha iyiye giderse, derin bir nefes çekerek rahatlayabiliriz" dedi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık