Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dikkat, uyarıyoruz. Bu yayının Beşiktaş Gazetesi ile ilgisi yoktur

Dikkat, uyarıyoruz. Bu yayının Beşiktaş Gazetesi ile ilgisi yoktur

Seçim öncesi bu türden işlerle uğraşırız sürekli... İlan toplamak, belediyeye sirayet etmek, siyasi partilerle, spor kulüpleriyle ilişki kurmak isterler. Beşiktaşlı olmadıkları halde kendilerine Beşiktaş'ta bir şekilde yer edinmek isteyenler olur. Ama Beşiktaş Kulübünün marka patentini yasak olmasını rağmen kullananlara ilk kez rastladık. "BEŞİKTAŞK" adı hiç bir şekilde kesinlikle kullanılamaz. Ancak son zamanlarda bu isimle bir gazete çıkartılıyor ve tüm ikazlara rağmen belediye içinde ve bazı kişiler eliyle dağıtım yapılıyor. İlçe esnafından para toplanıyor, muhtarlara bile gönderiliyor.

Beşiktaş Kulübünün patent  koruması altında olan "BEŞİKTAŞK" adlı bir marka ile yayın yapmaya başladılar. Adına da "BEŞİKTAŞK gazetesi" dediler. 

Hem bize ait olan "Beşiktaş Gazetesi" markasının benzerliği ve yarattığı karışıklık, hem de kulübün patent/marka korumasındaki BEŞİKTAŞK markası adı altında yayın yapmasının yasal olmadığını duyurmak istiyoruz. 
Konuya geçmeden önce; öncelikle şunu bilmenizi istiyoruz.
Beşiktaş Gazetesi ve Gazete Beşiktaş bağımsız siyasi gazete olup, patent ve marka koruması altında olan yayın organlarımızdır. Yaklaşık 20 yıldır yazılı basın olarak yayın yapıyoruz. Bu zaman zarfında benzer isimlerle gazeteler çıkar, biz de  gerekli hallerde yasal yollara başvururuz ve gerekli düzeltmeler yapılır.  Ancak bazıları vardır ki, belediyeyi veya bazı kuruluşları arkasına alarak gazete çıkarlar. Bunların destekçileri kim bilmeyiz. Böyle bir durumu yeniden yaşıyor Beşiktaş ve Beşiktaşlılar...

 

"BEŞİKTAŞK" markası kulübün patentidir, kullanmak ve yaymak yasaktır

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu da bu durumun yasal olmadığını söyledi. BEŞİKTAŞK ismini kullanan gazeteyi çıkaranlara ihtar çekildiğini, gazetenin tekrar  çıkartılmamasının istendiğini, tekrar çıkartıldığı ve dağıtımının yapılması halinde yasal işlemlere başlanacağını bildirdi.
Buna rağmen, geçenlerde Beşiktaş Belediyesinde bu gazetenin çalışanlar tarafından  dağıtıldığı ve tüm çalışanların masalarında bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca, kulübün markasını kullanan BEŞİKTAŞK Gazetesinin muhtarlara kadar verildiğini bazı muhtarların bu gazetenin gönderilmemesini istedikleri belirtildi. Beşiktaş Belediyesi korsanlarla savaşırken, Beşiktaş kulübü'nün markasını kullananlara karşı da bırakın dağıtım yapmayı, hassas olmalıdır.

Reklam ağırlıklı gazetenin İçişleri Bakanlığınca hakkındaki iddialar nedeniyle görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar zamanında çıkartıldığı ve aynen devam ettiği belirtildi.

Yasal değil, özellikle Beşiktaş Belediyesini uyarıyoruz

Bu gazetenin ismi "Beşiktaşk gazetesi"... Beşiktaşk ismi kulübün marka patent korumasındadır. Bu isim kesinlikle kullanılamaz ve yasaktır. Ayrıca bu isim altında kulüp tarafından uyarıldığı halde, ilan toplamak da yasalara aykırıdır. Hele hele belediye içinde dağıtım yapmak, muhtarlara göndermek ve bağlı birimlere ulaştırmak ve bunlara izin vermek de doğru değildir.
Ayrıca "Beşiktaşk gazetesinin", yıllardır yayın hayatında olan ve  sarı basın kartı sahibi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve dünya spor yazarları üyesi  gazeteciler tarafından hazırlanan "Beşiktaş Gazetesi" ile  ilişkilendirilmesi de sakıncalıdır. 

Benzerlikten dolayı Beşiktaş Gazetesi sanılıyor

Öyle ki; Beşiktaşlılar son zamanlar da bu ilan toplama amaçlı çıkan gazete yüzünden bizi arıyor Beşiktaş Gazetesi bizden ilan istedi diyor. 
Bizim böyle ilan haber bağlantılı bir çalışmamız yoktur ve hiç olmamıştır. Seçim öncesi de böyle bir çalışma yapılmayacaktır.
Kulübün ihtarı üzerine gazetenin çıkarılması ve önümüzdeki ayda dağıtımının devamı halinde ilgili kişilerle ilgili BJK Spor Kulübü'nün yanısıra Beşiktaş Medya Grup olarak bizim de yasal işlemleri başlatacağımızı duyurmak isteriz. Kamuoyuna saygı ile iletiriz.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık