Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dikkat! Coronavirüsü dolandırıcıları türedi

Dikkat! Coronavirüsü dolandırıcıları türedi

Tüm Dünya'yı kasıp kavuran coronavirüsü ile ilgili gün geçmiyor ki yeni bir haber ortaya atılmasın. Virüsün Türkiye'de görülmesiyle birlikte fırsatçılar gıda ve temizlik malzemelerinin fiyatlarını arttırıken; vatandaşlar da marketlere hücum ederek rafları adeta boşaltıyor.

Son olarak da, "Coronavirüsü taraması yapıyoruz" şeklinde kapılara gelen sahtekarların türediği öğrenildi. Bu konuda Bakanlık dahil, hiç bir kamu kurum ve kuruluşunun böyle bir çalışması olmadığı öğrenilirken; emniyet güçleri böyle bir durum karşısında dolandırılmak ve hırsızlık olaylarından korunabilmek için 155'i vatandaşların anında aramalarının doğru olacağı kaydedildi.

Bu tür olayların artmasıyla birlikte başta Bakanlık olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu haberlerin ve şikayetlerin artması üzerine, Beşiktaş Medya Grup olarak Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan'a konuyu sorduk. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, aynı türden duyumları kendilerinin de aldıklarını ve tedbirli hareket ettiklerini belirterek, vatandaşları uyardı. Coronavirüs taraması yapıyoruz veya benzeri konularda geldiklerini söyleyen kişilere kesinlikle itibar edilmemesini belirterek, 155'i aramanın en doğru yol olacağını kaydetti.

Beşiktaş Kaymakamlığı, Koronavirüs dolandırıcılaırna karşı kamuoyuna yaptığı duyuruda aşağıdaki ifadelere yer verdi:

TC İçişleri Bakanlığ, Türk Polis Teşkilatı'nın Twitini paylaşarak konuyu duyurdu:

TC Sağlık Bakanlığı'ndan corona dolandırıcıları ile ilgili aşağıdaki açıklama yapıldı:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da konuyla alakalı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size TELEFON GELMEMİŞSE, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. KÖTÜ NİYETLİLERE KARŞI DA TEDBİRLİ OLALIM!"

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık