Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

23 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Devlet Bahçeli’den Atatürk’süz Çanakkale tepkisi

Devlet Bahçeli’den Atatürk’süz Çanakkale tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Edinilen bilgilere göre; konuşmasına Nevruz bayramını kutlayarak başlayan Bahçeli, HDP’nin Nevruz kutlamalarını hedef aldı. Nevruz için “Türk’ün ezeli bayramıdır. Türk milletinin ebedi bayram günüdür” diyen Bahçeli, “Nevruz’u şiddet dolu amaçlarına malzeme yapmaya teşebbüs edenler zulme sözcülük, zillete gözcülük yapan odaklardır. PKK’nın ikmal deposunun ileri kulesi olan HDP’nin hafta sonu düzenlediği sözde Nevruz kutlamaları bu yıl da ağır tahriklere sahne olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi kutlamaları ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışına da değinen Bahçeli, “Atatürk’süz Çanakkale” ifadelerine de sert tepki gösterdi. Bahçeli, “‘Atatürk’süz Çanakkale’ diyenlere sesleniyorum. Yarbay Mustafa Kemal en az diğer kahramanlarımız gibi Çanakkale’nin her yerindedir. ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum, cephaneniz yoksa süngünüz var’ diyen muhteşem haykırış Çanakkale’de hâlâ çınlamaktadır. Hiçbir densiz aziz Atatürk ve Çanakkale üzerinden yeni bir kutuplaşma sayfası açmaya yeltenmemelidir. Bu yolun sonu uçuruma açılmaktadır.” diye konuştu.

Bahçeli’nin konuşmalarından satır başları:

Dün 21 Mart Nevruz Bayramı’nı karşılamanın, kutlamanın, bahara biraz daha yaklaşmanın heyecanını yaşadık. Nevruz, birlik, dirlik, barış ve huzuru sembolize eden müstesna bir günün adıdır.

Yalnızca bir mevsim döngüsü olarak tanımlamanın yersiz kalacağız Nevruz Bayramı aynı zamanda bolluk ve bereketin, dostluk ve kardeşliğin timsalidir.

Aynı zamanda binlerce yıllık tarih süreci içerisinde büyük Türk milletini ortak sevinç ve tasada buluşturan köklü bir kucaklaşma fırsatıdır. Bu kadim, kültürel mirasımız elbette milli birlik ve beraberliğimizin kaynaklarından birisidir.

Türk Dünyası’nda Sultan Nevruz adıyla kutlanan bu günde başlıca dileğim milletimizin birlik ve dirliğinin ebediyete kadar vasıl olması, dünyanın her yerinde barışın, esenliğin ve istikrarın hakimiyet kurmasıdır.

Balkanlardan Sibirya’ya bozkırlara uzanan büyük bir coğrafyada kutlanan Nevruz’un geçmişle bugün arasında bir köprü olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Yakılan ateşler, tutuşan eller, çarpan yürekler, neşe saçan gözler Nevruz’un kültürel dokusunu gözler önüne sermektedir.

“ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE”

Çanakkale deyince akla gelen ilk husus, kahramanlığın şanlı direnişidir. Aziz ceddimiz Çanakkale’de milli hafızadan asla çıkmayacak bir destan yazmıştır. Bu destan nesilden nesile aktarılarak bir ibret, bir itibar vesikası halinde tarihe mal olmuştur.

‘Atatürk’süz Çanakkale’ diyenlere sesleniyorum. Yarbay Mustafa Kemal en az diğer kahramanlarımız gibi Çanakkale’nin her yerindedir. ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum, cephaneniz yoksa süngünüz var’ diyen muhteşem haykırış Çanakkale’de hâlâ çınlamaktadır.

Hiçbir densiz aziz Atatürk ve Çanakkale üzerinden yeni bir kutuplaşma sayfası açmaya yeltenmemelidir. Bu yolun sonu uçuruma açılmaktadır.

Çanakkale Köprüsü’nün açılmasındaki amacı, Çanakkale Zaferi’nin köprü ile anılması olduğunu söyleyen çürük kafalar, ne Atatürk’e hürmet ederler ne de Türkiye’ye sevgi beslerler.

Bizim feyzimizin ana kaynağı bellidir. Buna karşın Türkiye’yi kötülemeye çalışanların soyunun sopunun nereye dayandığı meçhuldür. Sırtını yasladıkları, durmadan sufle aldıkları odaklar karanlıktır.

“GEÇİŞ ÜCRETİNİN 200 LİRA OLMASI FAZLAYMIŞ…”

Dev eser, 1 yıl erken bitirilmiş ve faaliyete geçmiştir. Malkara’dan Çanakkale’ye uzanan otoyol da hizmete girmiştir. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılmasıyla 9 ilimiz kesintisiz birbirine bağlanmıştır. Marmara Otoyolu ringi tamamlanmıştır.

Dediler ki, geçiş ücretinin 200 lira olması fazlaymış, 45 bin araç garantisi verilmiş, farkı millet ödeyecekmiş. CHP’liler yine hazımsızlık örneği göstermişler. Müfteriler, gafiller, o köprüden siz de geçeceksiniz.

Bu köprü ülkemizin gururudur, bunu da mı kabullenemiyorsunuz. Eğer köprüden geçmem diyorsanız, buyurun denize atlayın, yüzerek gidip gelebilirsiniz. Buna engel yoktur. Asıl dertleri Çanakkale Zaferi’dir.

Bu tarihi hezimetin kuyruk acısını çekiyorlar. Çanakkale’nin rövanşını almak için yanıp tutuşuyorlar fakat nafiledir. Türkiye’nin yükselişine engel olamayacaklar, önümüze taş koyamayacaklar.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık