Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Derdim Türkiye, koltuk değil

Derdim Türkiye, koltuk değil

Ankara 35. Noter’ine giden Muharrem İnce,  “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçilirsem, yapılacak olan ilk Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilmediğim zaman, Cumuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı’nı 45 gün içerisinde toplayacağımı şimdiden noter huzurunda kabul, beyan ve taahhüt ediyorum.” İfadelerinin yer aldığı belgeyi imzaladı. Noterden çıkarken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, noterde imzaladığı taahhütname hakkında açıklamalarda bulunarak, CHP Genel Başkanı seçilirse, koltuğuna yapışıp kalmayacağını, yapılacak olan önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilmez ise, 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplayacağına dair noterde taahhütname imzaladığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde 51 gün içinde yüzde 31 oy aldığını belirten Muharrem İnce, 51 günlük sürenin yeterli olmadığını, bunun için 500 güne ihtiyaç olduğunu söyleyerek, ilerde Genel Başkan olduğu takdirde üyelerin önüne sandık koyacağını belirten İnce, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için sivil toplum örgütlerinin, baroların, diğer siyasi partilerden oy kullanarak CHP’nin adayını destekleyecekleri ön seçimde de aday adayı olacağını taahhüt ettiğini söyledi.  Ancak, Cumhurbaşkanı seçilemezse 45 gün içinde partide olağanüstü kurultayı toplayacağını belirten belgeyi imzaladığını açıkladı.

Zafer için iyi hazırlık gerekli

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iyi bir hazırlık süreci ile başarılabileceğinin altını çizen Muharrem İnce, zaferin hazırlık olduğunu vurguladı. Seçime 50 gün kalmışken çıkıp aday olmakla olmayacağını, bunun için uzun süreli hazırlık yapılması gerektiğini ifade eden Muharrem İnce, zamanında Mustafa Kemal Paşa’nın yaptığı gibi büyük bir hazırlık yaparak Büyük Taarruz ile birlikte kazandığı zafer gibi, bu zaferinde kazanılmasının uzun süreli hazırlıkla mümkün olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmadığını ve önümüzdeki seçimlerde de aday olmayacağına dikkati çeken İnce, en kısa sürede olağanüstü kurultayın toplanmasının atılacak en doğru adım olacağını belirtti. Tüm derdinin Türkiye olduğunu vurgulayan Muharrem İnce, delegelerin hepsinden notere gitmesini rica etti. Kurultay delegelerinin kendisini, Kemal Kılıçdaroğlunu, il başkanını, belediye başkanlarını ve sokağı, halkı dinlemelerini öneren Muharrem İnce, sadece milletin dinlenmesi gerektiğini söyledi ve bugün saat 17:30’a kadar notere giderek imza verebileceklerini hatırlattı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık