Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Depremin ardından sel felaketi vurdu!

Depremin ardından sel felaketi vurdu!

Kahramanmaraş merkezli iki depremle yerle bir olan kentlerden Adıyaman’da bu kez de sel can aldı. Edinilen bilgilere göre; Valilikten yapılan açıklamada Tut ilçesinde bir bahçede kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de kaybolduğu ifade edildi.

 

Adıyaman’da koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanak nedeniyle tüm bölgeyi etkileyen afette bir konteynerin suya kapıldığını belirtti.

VALİ: DESTEK EKİPLERİ SAHADA

Bölgeye Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Hatipoğlu, şöyle konuştu:

 

“Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu.”

“KENT MERKEZİ DE SULAR ALTINDA”

Adıyaman kent merkezinden geçen Eğriçay’ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı’nda trafikte aksamalar yaşandı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

 

AFAD, polis, jandarma ve belediye ekipleri, su baskını riski yaşanan çadırlarda tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Kentte, dün gece şiddetini artıran ve sabah saatlerinde devam eden sağanak nedeniyle bazı çadırlar tahliye edilmişti.

6 KİŞİ SEL SULARINA KAPILDI

Kent merkezindeki köprülü Abide Kavşağı’nın altında araçlarıyla ilerlemeye çalışanlar ile itfaiye ekibinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin sel sularına kapıldığı belirtilirken, dalgıçlar bölgede arama kurtarma çalışması yapıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca, Adıyaman’ın Tut ilçesi ile Şanlıurfa’da aşırı yağışlar sonucu meydana gelen su baskınlarında, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin kaybolduğu, kayıpları arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Şanlıurfa’da, Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede, 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekiplerce bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedenleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Kentte sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı, 9’a çıktı.

Şanlıurfa’da dört kişinin hayatını kaybettiği, kayıp iki itfaiye erinin ise kurtarıldığı açıklandı.

Su baskınının yaşandığı alt geçitte mahsur kalan bir kişi daha sudan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Abide Kavşağı alt geçidinde ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Alt geçitte suya gömülen ve ekipler tarafından çıkarılan minibüste, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Karaköprü ilçesinde bulunan Akpiyar Deresi’nin bazı yerlerde taşması sonucu yan tarafından geçen 35 Metre Yolu’nda su birikintileri oluştu.

MİNİBÜSTE 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU, CAN KAYBI 11’E ÇIKTI

Sele dönüşen yağış nedeniyle su dolan Abide Kavşağı alt geçidinde ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Alt geçitte suya gömülen ve ekipler tarafından çıkarılan minibüste, 1 kişinin cansız bedeni bulundu. Arama çalışmaların sürdüğü alt geçitte 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Kentte sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı, 11’e yükseldi.

“VATANDAŞLAR DIŞARI ÇIKMASIN”

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Çok yoğun bir mücadele vermekteyiz. Yağış metrekareye neredeyse 200 kilograma yaklaşmış vaziyette. İhbarlar var, hepsine müdahale ediliyor. En büyük isteğim şu; vatandaşlarım çok dışarı çıkmasın, dere kenarlarında olanlar mutlaka oradan uzaklaşsınlar” dedi.

Sağanak, merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde su taşkınına sebep oldu.

2 METRE YÜKSELDİ

Suyun renginin de değiştiği gözlenen yerleşkenin çevresi, güvenlik amacıyla polis ekipleri tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi. Yerleşkede bulunan Ayn Zeliha Gölü’nde su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi.

Su baskınları nedeniyle bazı alt geçitler ile ana güzergahlarda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

ACİL SERVİSİ SU BASTI, HASTALAR ÜST KATLARA TAŞINDI

Aşırı yağışlar dolayısıyla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi de sular altında kaldı. Bunun üzerine acil serviste bulunan hastalar üst katlara taşındı. Hastane personeli acil servisteki suyun boşaltılması için çalışma başlattı.

Öte yandan Akçakale ilçesinde arazide bulunduğu sırada çevresine yıldırım isabet eden Ömer Oturan, hastaneye kaldırıldı. Oturan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şiddetli sağanak etkisini devam ettiriyor. Dere ve kanal taşmaları meydana gelebileceğinden dere ve kanal yataklarına yakın zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerini boşaltması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

MEHMETÇİK VATANDAŞLARI SEYYAR KÖPRÜYLE TAHLİYE ETTİ

 

Şanlıurfa ve Adıyaman’da etkili olan yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları meydana geldi. Deprem nedeniyle bölgede bulunan Mehmetçik, selde mahsur kalanların tahliyesi için başlatılan çalışmalara katıldı. 

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “Şanlıurfa’da meydana gelen sel nedeniyle bölgede görev yapan 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığımız tarafından mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliyesi için Eyyübiye ilçesinde yaya geçiş köprüsü kuruldu” denildi.

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık