Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Deprem suçları soruşturuluyor! Toplam 221 kişi hakkında işlem

Deprem suçları soruşturuluyor! Toplam 221 kişi hakkında işlem

Deprem bölgesinde inşaatları yıkılan müteahhitlere yönelik olarak hukuki süreçler devam ediyor. Tutuklu sayısı 39'a yükseldi, 33 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı. 5 şüpheli hakkında yakalama kararı, 54 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi. Toplam 221 kişi hakkında işlem başlatıldı.

BBC Türkçe'den edinilen bilgilere göre; Diyarbakır’da yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 39 şüpheliden 15’i tutuklandı.

Gözaltına alınanlardan 2’si savcılık ifadesi sonrası, 22 kişi ise adli kontrol şartı konularak serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, il genelinde yıkılan binalardaki yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin 8 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 2'si müteahhit 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Salı günü Adana'da 11 binanın yıkılmasıyla ilgili 15 kişi gözaltına alındığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Hatay'da yıkılan Erdoğan Apartmanı müteahhidinin Pazartesi günü tutuklandığını duyurmuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Pazar günü 134 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı da 13 Şubat’ta 40 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Malatya’daki 2019’da tamamlanan Seyr-i İstanbul sitesinin müteahhidi Muharrem Poyraz’ın da bu kişilerden biri olduğunu ve gözaltına alındığını aktarıldı.

2020’de bir dönemliğine MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığı yapmış olan Poyraz’ın inşa ettiği sitenin bir bloku tamamen yıkılmış, diğer bloku ise büyük hasar almıştı gelmişti.

İstanbul polisi Yavuz K. isimli müteahhiti Pazar günü İstanbul Havalimanı’nda durdurdu.

Müteahhidin eşiyle birlikte Gürcistan’a gitmek üzere havalimanında olduğu kaydedildi.

Bu kişinin, Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğunu bildiriliyor.

Yavuz K., sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin 'Vicdanınız rahat mı?' sorusuna, "Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım" yanıtını verdi.

Gözaltındaki müteahhit, yaptığı 44 binadan 4’ünün yıkıldığı yanıtı ile kendini savundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son yaptığı açıklamada 131 şüphelinin yıkılan binalarla ilişkilerinin tespit edildiğini duyurdu.

Bunların kaçının müteahhit olduğu açıklanmadı.

Oktay, “Enkazlar kaldırılmadan önce savcılıklarca delillerin toplanması son derece kritik. Bununla ilgili de tüm tedbirler alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Hatay’da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun da Sırbistan’a gitmek üzere geldiği İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın açıkladığı 131 sayısını da revize etti ve 134 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

114 kişinin gözaltı çalışmalarının sürdüğü ifade ediliyor.

Bakanlık, Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması için ilgili illerdeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderdi.

Bakanlık verilerine göre, yağma olaylarında şu ana dek 57 şüpheli tutuklandı.

Hırsızlık ve yağma suçlarında yirmi dört saat olan gözaltı süresi de dört güne çıkarıldı.

Deprem sonrası tutuklanan müteahhitlerin tam listesi

Şükrü İşitmen: Adıyaman’ın Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhidi Şükrü İşitmen tutuklandı. AK Parti Besni İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan İşitmen’in şu ana kadar 123 kişinin ölümüne neden olduğu değerlendiriliyor.

Ömer Cihan: Hatay’da yıkılan Kule Apartmanı’nın müteahhidi Ömer Cihan, Antalya’da tutuklandı. Cihan, depremzedelerin yerleştirildiği otelde gözaltına alınmıştı. Cihan verdiği ifadede, müteahhitlik yaptığı süre boyunca 3-7 kat arasında 35 bina yaptığını söyledi.

Yavuz Karakuş-Sevilay Karakuş: Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş, İstanbul’da tutuklandı. Çift, Gürcistan’a gitmek üzereyken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Yavuz Karakuş, “Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım. 44 tane bina yaptım, dört tanesi yıkıldı” ifadelerini kullanmıştı.

Hasan Alpargün: Adana’da yıkılan bazı binaları inşa eden Alpargün İnşaat firmasının sahibi Hasan Alpargün tutuklandı. KKTC’de gözaltına alınan Alpargün, binaların yıkılmasıyla ilgili olarak “Mukadderat” cevabını vermişti.

Mehmet Ertan Akay: Gaziantep’te yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

Mehmet Yaşar Coşkun: Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı.

Mustafa Uncuoğlu: Gaziantep’te yıkılan Bahar Apartmanı’nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu tutuklandı. İstanbul’da gözaltına alınan Uncuoğlu, Gaziantep’e götürülmüştü.

Mehmet Ertan Akay: Gaziantep’te yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

Mustafa Erdoğan Keçecioğlu: Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan Erdoğan Apartmanı müteahhidi Mustafa Erdoğan Keçecioğlu, Ankara’da gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Keçecioğlu’nun depremden sonra Hatay’dan Ankara’ya gittiği tespit edilmişti.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık