Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Deniz seviyesi yükseldi İskenderun’da binalar boşaltıldı! Prof.Dr. Hüseyin Öztürk'ten açıklama! Sular burada kalacak

Deniz seviyesi yükseldi İskenderun’da binalar boşaltıldı! Prof.Dr. Hüseyin Öztürk'ten açıklama! Sular burada kalacak

Türkiye’yi sarsan iki büyük depremden sonra Hatay’ın İskenderun ilçesi Çay Mahallesindeki sahil yolunda deniz seviyesi yükseldi. Edinilen bilgilere göre; Mete Aslan Bulvarı’na doğru deniz taştı. Sahil bandında deniz seviyesinin üzerindeki işletmeleri aşan sular, bulvarı geçip sokak ve caddelere ilerledi. Bulvardaki siteler, banka ve iş yerleri tahliye edildi.

Deprem sonrası kendilerini sokağa atan halk, deniz sularının cadde ve sokakları basmasının şaşkınlığını yaşadı. Depremin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen denizin çekilmemesi ise dikkat çekti. Sahil bandındaki evler de hem deprem riski hem de denizin taşması nedeniyle boşaltıldı.

 

İskenderun Kaymakamlığı, hasarlı evlere girilmemesi yönünde ve sahil kesiminde deniz taşması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bölge halkını uyardı.

Halk, afet sonrası parklar ve kapalı semt pazarlarında kalmaya çalışıyor.

Prof.Dr. Hüseyin Öztürk, Beyaz TV'de yaptığı konuşmada İskenderun'da meydana gelen su basmasının nedenini şu şekilde açıkladı:

"İskenderun artık, İtalya'daki Venedik gibi öyle kalacak. O bölge çöktü sular işgal etti. Oradaki sular kalacak. Bu tür bölge deprem sırasında sallanıyor. Zemin yanal olarak kaymaya başlıyor. Zeminin kalınlığı azalıyor ve çöküyor. Birincisi, sallanınca çamur, sediment organize oluyor. İki, bu malzeme zayıf bir çamurlu malzeme, deprem sırasında darbe alınca yana doğru akıyor. Akınca, boyu inceliyor. Burdaki olay zeminin oturması. Zemin çöktü, su geldi. Bundan sonra su burda kalacak. Bu Gölcük'te oldu. Gölcük'te de belli yerler su altında kaldı.

Buna benzer bir olay İskenderiye'de var. Batık şehir. İskenderiye ovası, buranın üstüne bir kent kurulmuş. O kent bugün deniz altında. Orada böyle bir aktif fay yok. Büyük depremlerde aynı İskenderun gibi sallandıkça aşağıya indi."

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık