Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

DEM Parti'nin İBB adayları belli oldu

DEM Parti'nin İBB adayları belli oldu

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere iki aydan az bir süre kaldı. CHP, mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'nu; AKP Murat Kurum'u,; İYİ Parti ise Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi. Edinilen bilgielre göre; DEM Parti'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday göstereceği iddia edildi. 

Ancak Başak Demirtaş, adayı olmadığını duyurdu. Demirtaş, açıklamasında bu kararın DEM Parti ile birlikte alındığına işaret etti.

Bugün bir açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak adaylarının 28. Dönem Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Murat Çepni olduğunu duyurdu.

"KİMSEYE REST YA DA JEST YAPMIYORUZ"

Ayşegül Doğan, adayları açıkladıktan sonra "Kaybettirmek ya da kazandırmak seçeneklerine sıkıştırılamayacak kadar güçlü ve tecrübeli bir siyasi hareketiz. Kimseye rest veya jest yapmıyoruz" dedi.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ KİMDİR?

1967 yılında Mardin-Mazıdağı'nda doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

İnsan Hakları Derneğinde üç dönem yöneticilik yaptı. Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulunda iki dönem yöneticilik ve baro başkan vekilliği görevini yürüttü. Diyarbakır Barosunun Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezinde başkanlık yaptı. 1999 yılında Almanya/Weimar İnsan Hakları Ödülü’nü aldı. Birçok ulusal ve uluslararası platformda kadın hakları, insan hakları, adil yargılanma hakkı, geçmişle yüzleşme ve hakikatlerin ortaya çıkarılması konularında tebliğler sundu.

25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Siirt  Milletvekili seçildi. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. TBMM’de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyeliği görevini ifa etti. Anayasa Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev yaptı. HDP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Grup Başkan Vekilidir. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilen Danış Beştaş, evli ve 2 çocuk annesidir.

MURAT ÇEPNİ KİMDİR?

1974 yılında Rize-İkizdere'de doğdu. Lise mezunudur. 2010 yılından itibaren aktif siyaset yaptı. 2010-2016 yılları arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeliği ve yöneticiliğini yaptı. 2016 yılından itibaren Halkların Demokratik Partisinde PM Üyeliği ve Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle MYK Üyeliği yapmaktadır. Çepni, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık