Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanlığı'ndan bir ilk, Ara Güler Sergisi

Cumhurbaşkanlığı'ndan bir ilk, Ara Güler Sergisi

Cumhurbaşkanlığı bir ilki gerçekleştiriyor. Geçen yıl aramızdan ayrılan değerli fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri Ara Güler'in eserlerini Cumhurbaşkanlığı, Doğuş Grubu ve Ara Güler Müzesi Arşiv ve Araştırma Merkezi işbirliği ile dünya başkentlerinde sanatseverler ile buluşturacak. İlk sergi İngiltere'nin önemli sanat merkezlerinden Londra Saatchi Galeri'sinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılacak.

Ara Güler sergisi yurtdışında

Başta Ara Güler'in İstanbul fotoğrafların oluşacağı sergide, Anadolu ve dünya coğrafyasından karaler ile Nazım Hikmet, Aşık Veysel, Picasso ve Dali'den tarihi portreler seçkisi de yer alacak. Londra sergisinde İngiltere'de tarihe ve sanata damga vurmuş Winston Churchill, Alfred Hitchcock ve Bertrand Russell yer alacak. Gidilen her ülkede sergilerde topluma ait önemli isimlerin fotoğrafları da eklenecek. Sponsorluğunu üstlenen Halkbank ve Ziraat Bankası, Ulaşım Sponsorluğunu Türk Havayolları, Medya Sponsorluğunu Sabah ve Daily Sabah gazetelerinin üstlendiği “Ara Güler Sergisi” yurtdışında önemli müze ve galerilerde yer alarak, uluslararası sanat platformunda ustanın anısını yaşatacak. Sergi merkezlerinde düzenlenecek konferanslarda Ara Güler fotoğrafçılığı Prof. Hasan Bülent Kahraman tarafından anlatılacak.

Sergi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı’ndan önsöz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sergi kitabı için kaleme aldığı önsözde ustayı şöyle anlatıyor: “Ara Güler, mesleğinde gerçek anlamda bir dünya markasıydı. Siyasi mücadeleleriyle, devlet adamlıklarıyla, fikirleriyle, sanatçılıklarıyla, insani duyarlılıklarıyla son 65 yılda dünyamızda iz bırakmış tüm önemli isimlerin onun objektifinin önünden geçmiş olması, bunun en büyük ispatıdır. 1950 yılında başladığı ve son nefesine kadar sürdürdüğü uzun meslek hayatı boyunca çektiği fotoğrafların, bugün de dünyanın dört bir yanında müzelerin, koleksiyonların, albümlerin başköşelerinde yer alıyor olmasıyla milletçe iftihar ediyoruz. Doğup büyüdüğü İstanbul’u, hayatının ve sanatının merkezine koyan Ara Güler’in serüveni, yakın tarihimizin de bir özeti gibidir. Kendisini, bağnazlıktan uzak, özgün, kuşatıcı ve üretken tarzıyla, ülkemizde gerçek sanatçı profilinin en ideal örneklerinden biri olarak daima saygıyla hatırlayacağız”.

Önsözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alınan sergi kitabı, serginin düzenlendiği her ülkede o ülkenin ana diliyle sanatseverlere ulaşacak.

Sergi için ilk start Londra'dan başlıyor

İlki Londra’da Saatchi Galeri’de gerçekleşecek sergi, sırasıyla Mayıs ayı sonunda Paris’te Polka Galeri’de açılacak. Sergi, üçüncü durağı Kyoto’nun tarihi mekanlarından Tofukuji Tapınağı’nda gerçekleştirilecek. Sergi açılışı, Japonya’da G-20 Zirvesi’nin düzenlendiği aynı günlerde, Haziran ayı sonunda yapılacak. Serginin dördüncü ayağı ise, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile aynı günlerde, Eylül sonunda New York’da Smithsonian Ulusal Amerikan Yerli Müzesi’nde ziyarete açılacak. Sergi yıl sonundan itibaren Roma’da Trastevere Müzesi ve 2020’de Mogadişu’da T.C. Büyükelçiliği’nde sanatseverlerle buluşturulacak.

Sergi takvimi şöyle:

Nisan 2019: Londra-Saatchi Galeri
Mayıs 2019: Paris-Polka Galeri
Haziran 2019: Kyoto-Tofukuji Tapınağı
Eylül 2019: New York-Smithsonian Ulusal Amerikan Yerli Müzesi
Ocak 2020: Roma-Trastevere Müzesi
Nisan 2020: Mogadişu-T.C. Büyükelçiliği

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık