Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

23 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kaç adayla gidiliyor? Kimler 100 bin imzayı geçti?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kaç adayla gidiliyor? Kimler 100 bin imzayı geçti?

İlk kez uygulanacak olan cumhurbaşkanlığı seçmenin aday göstermesi için imza toplama süresi devam ediyor. 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayların en az 100 bin oy alması gerekiyor. Yeni düzenlemede seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu'na 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu yapmış isimler arasında tercih ettiği kişiye dilekçeyle başvurarak aday göstermek için imza atması gerekiyor. Cumhurbaşkanı aday başvurusu yapanların seçimlere katılabilmesi için seçmenden en az 100 bin imzayla desteklemesi ön görülüyor. Seçmenlerin desteklediği isme aday olabilmesi için imza verme işlemi 4 Mayıs Cuma günü başlamıştı. Seçmenlerin 9 Mayıs Çarşamba günü imza verme işlemi sona erecek.

24 Haziran seçimlerine cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza ile katılmak için başvuran isimler ise şöyle: 

İYİ Parti Genel Başkanı
Meral Akşener

Saadet Partisi Genel Başkanı 
Temel Karamollaoğlu

Vatan Partisi Genel Başkanı 
Doğu Perinçek

Adalet Partisi Genel Başkanı 
Vecdet Öz

24 Haziran'da yapılacak seçimler için aday olmak için 4 Mayıs'ta başlayan imza sayısı şimdiye kadar 434 bin 662'ye geçti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yeterli imzayı geçerken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise 100 bin imzaya ulaşamadı.

Yapılan açıklamada başvuran arasında şu ana kadar Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu mevcut olan 100 bin oyu geçtiği belirtildi. İYİ Partiden yapılan açıklamada ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeterli imzayı topladığı ve imza sürecinin sonlandırıldığı açıklandı.

24 Haziran'da yapılacak seçimlerde seçmenin cumhurbaşkanı aday belirleme süresi sona erdikten sonra geçici aday listenin Perşembe günü Resmi Gazete'de açıklanması bekleniyor. Kesin listenin ise 13 Mayıs Cumartesi günü Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak. Şu ana kadar cumhurbaşkanı aday gösterilen isimlerin aldığı seçime katılma imzasının rakamlarına bakıldığında 24 Haziran'da 5 adayın seçime katılacağı tahmin ediliyor.

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine partileri tarafından aday gösterilen isimler ise şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi ile 
Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak adayı 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı 
Yalova Milletvekili Muharrem İnce

Halkların Demokratik Partisi'nin adayı 
İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık