Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maske, mesafe ve temizlik vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maske, mesafe ve temizlik vurgusu

TRT ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi. T.C. Cumhurbaşkanlığı'nın resmi web sitesinden edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT’nin “Cumhurbaşkanı ile Özel” ortak yayınında Sermin Baysal Ata, Burhanettin Duran ve Okan Müderrisoğlu’nun sorularını cevapladı.

“102 ÜLKEYE, BÜYÜK BİR KISMI HİBE OLMAK ÜZERE, YARDIM GÖNDERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı etkilediğini, ülkelerde çok yönlü zararlar meydana getirdiğini söyledi.

Salgın sürecinde başta ABD olmak üzere; Rusya, Çin ve diğer ülkelerin çok büyük zararlar gördüklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece ABD'de 45 milyon civarında işsizden bahsedildiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin pandemi döneminde de büyüme oranı bakımından dünyada bir numara olduğunu, 4,5 gibi bir oranın yakalandığını vurgulayarak, “Salgınla mücadelede biz şu ana kadar 102 ülkeye, büyük bir kısmı hibe olmak üzere, yardımlar gönderdik. Onun içinde maske, tulum, ilaçlar vesaire var. Bütün bunları yaparken de kendimize de çok farklı hedefler koyduk. Benim hep ‘aşkım’ dediğim adımım, şehir hastaneleri. En son Çam ve Sakura Şehir Hastanesi. Türkiye'nin en büyük hastanesi oldu. Muhteşem mi muhteşem” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK TURİZMİYLE MEVSİMLİK TURİZMDEKİ AÇIĞIMIZI KAPAYACAĞIZ”

En ileri teknolojinin görülebileceği Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin yap-işlet-devret modeliyle inşa edildiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığının da hastaneyi doktor, hemşire ve sağlık memurları konusunda çok güçlü bir ekiple donattığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastaneleri ile Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş ve Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nin yapım süreçlerini anlatarak, son olarak açılışı yapılan şehir hastaneleriyle hizmete giren şehir hastanesi sayısının 11’e ulaştığını bildirdi.

“Bütün bu hastanelerin hava ulaşımıyla entegre oluşu sağlık turizminde bir patlama meydana getirecek” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bizim sağlık turizmini tetikleyecek. Sağlık turizmiyle mevsimlik turizmdeki açığımızı kapayacağız. İşin böyle de güzel bir yanı var. Şu anda yurt dışından hastalar gelmeye başladı. Yeni, hemen. Çok kısa bir zamanda hızlandıracak bu işi” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin yolunun ve hastaneye ulaşım için yapılacak metronun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca tamamlanacağını tekrarladı.

KORONAVİRÜS SALGINIYLA MÜCADELE

Koronavirüs salgınıyla mücadelede “maske, mesafe ve temizlik” vurgusunu yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben sevgili halkıma hitap ediyorum, aman ne olur bu üç kavrama çok dikkat edin. Maskeyi ihmal etmeyin. Nerede olursanız olun, hele hele kapalı mekânda kesinlikle maskeyi takın” uyarısında bulundu.

Gençlerin “Ben gencim, nasıl olsa bana bir şey olmaz” dememesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu piknik alanlarında, asker uğurlamalarında ortaya çıkan görüntülerin doğru olmadığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu virüs, farklı bir virüs. Buna karşı tek çare Bilim Kurulu üyesi hocalarımızın söyledikleri. Hep ‘maske, mesafe, temizlik’ diyorlar. Buna dikkat edeceksiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse ilişkin bugün açıklanan rakamlara göre vaka sayısının 989’a düştüğünü, 19 kişinin vefat ettiğini, yoğun bakımda ise 625 hasta olduğunu belirterek, yoğun bakım ve entübe hasta sayısını daha da aşağıya inmesini arzu ettiklerini söyledi.

Koronavirüsten ölüm oranının Türkiye’de düşük olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şu anda dünyada 11'inci sıradayız, iyiyiz yani” değerlendirmesinde bulundu.

ŞEHİR HASTANELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonuna kadar beş şehir hastanesi daha yapacaklarını, hedeflerinin 30 büyükşehrin hepsinde şehir hastanesi yapmak olduğunu vurgulayarak, “Ama bu ana muhalefetin başındaki zat, ‘Bunun hesabını ver’ diyor. Bunun hesabını versek de anlamazsın. Yapılan şey ortada, burada devletin cebinden bir kuruş çıkmadan bu hastaneler yapılıyor. Buradaki tek şey işletici ile devletin arasındaki protokolüdür, sözleşmesidir. Şu ana kadar da biz bunu en ideal şekilde, en güzel şekilde işletmesiyle de yapıyoruz ve herhangi bir sıkıntıya da mahal kalmadan bu yürüyor” dedi.

Şehir hastanelerinin çoğunun dış kredilerle yapıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kredisini bulur getirir ve hastaneyi de kendisi yapar. Bazıları da yabancı ortakla yapıyor. En son Çam ve Sakura Hastanesi'nin finansörü Japonya. Hatta o gün açılışını da Japon Başbakanı Abe ile beraber video konferansla yaptık, o da çok mutlu oldu. Bundan sonraki süreçte de Türkiye'de buna benzer örnekleri inşallah çok yaşayacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının da sürece has bir şekilde, çocukların, vatandaşların balkonlardan İstiklal Marşı’nı okuyarak kutlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah kısa zaman içerisinde bunu telafi ederiz, ondan sonra tekrar aslımıza döner ve artık caddelerde, meydanlarda çalışmalarımızı sürdürürüz” dedi.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık