Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan George Floyd açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan George Floyd açıklaması

T.C. Cumhurbaşkanlığı'ndan edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan,  George Floyd'un hayatını kaybettiği olayın sıradan bir olay olmadığını ifade etti. ABD'de polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolara ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “George Floyd'un ABD'de insanlık dışı müdahale sonucu hayatını kaybetmesi üzüntü verici bir olay. Bunları Sayın Trump'a söyledim. Bu elim olay aynı zamanda ırkçı bir yaklaşımın tezahürü. Vicdan sahibi hiçbir insanın kabul edebileceği bir durum değil. Gerçekten orada polisin âdeta gırtlağına basarak ona 'nefes alamıyorum' çığlıklarını attıran olay sıradan bir olay değil” dedi.

Irkçı yaklaşımların bazen siyahilere, bazen mültecilere yönelik uygulandığını gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Müslüman olarak ırk, renk, din, dil ya da inanç ayrımı yapmaksızın tüm insanların haklarını korumak için mücadele vermeye devam ediyoruz ve edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın bir siyahi olarak, ABD’deki siyahilere yönelik ne gibi adımlar attığının önemli olduğuna vurgu yaparak, “Kültürel birikim ve insana bakışla ilgili olan konudaki tavırlar çok çok önemli. Peygamber Efendimiz, ‘Beyazın siyaha bir üstünlüğü yoktur, siyahın da beyaza bir üstünlüğü yoktur’ diyor. Biz bu ilkeyi yüzlerce yıldır kendimize şiar edindik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK/YPG'nin Antifa denilen terör örgütü ile ABD'deki bir araya gelişleri manidardır. Bunu Sayın Trump'a söyledim. Bunlara verilen destekler manidardır. Bu konularda da hassasiyetinizi özellikle rica ediyorum dedim. Bunların Suriye'de de çok ciddi operasyonları oldu” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede birinci derecede Libya konusunun önem arz ettiğini belirtti.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık