Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bedelli açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bedelli açıklaması!

Komisyonda alınan kararlar sonucunda bedelli askerlik yaş sınırı 25, ücreti 15 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca bedelli askerlikte 21 günlük temel eğitim şartı da getirildi. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler onaylanmasından sonra 3 ay içerisinde müracaat etmeleri gerekiyor. Ancak, vatandaşlar ve pek çok siyasi bedelli askerlikteki 21 günlük temel eğitim zorunluluğuna tepki gösteriyor.Günlerdir 21 günlük temel eğitim hakkında yapılan tartışmalara ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada son noktayı koydu.

Bedellide temel eğitim 21 günden az olmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, bedelli askerlikteki temel eğitim süresinin 21 günden az olmayacağını belirterek konu hakkındaki son sözü söyledi.  AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Askerlik konusunun yeni bir anlayış ile ele alınması gerektiğini ifade etti. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasından sonra bir daha Türkiye’de bedelli kanununa ihtiyaç duyulmayacağını dile getiren Erdoğan, bütün vatandaşlara temel askerlik eğitimi vereceklerini ve TSK’nın gücünün uzman bir hale gelecek bir sistemin üzerinde çalışacaklarını açıkladı.

Temel eğitim kaldırılması uygun olmaz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikteki 21 günlük temel eğitim hakkında konuşarak, temel eğitimin kaldırılmasının uygun olmayacağını, sadece eğitim süresinde değişiklikler olabileceğini söylemişti. Temel eğitimin gerekliliğini ise, herhangi bir seferberlik halinde, ön bilgisi olan vatandaşların daha çabuk bir şekilde eğitiminin gerçekleşecek olduğunu şeklinde açıkladı.

Yurt dışında olanlar için 2 bin Euro ve uzaktan eğitim

Yurt dışında olan Türk vatandaşlar bedelli askerlikten, dövizli askerlik olarak yararlanacak. Konu hakkında bilgi veren  AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yurt dışında bulunan adayların bedelli askerlikteki 21 günlük temel eğitimi uzaktan eğitim şeklinde yapacaklarını, fiziki derslerin olmayacağını söyledi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları bedelli askerlikten yararlanmak için, 2 bin Euro ödeyeceği ve  bedelli askerlikteki 38 yaş sınırının da kaldırıldığı bildirildi. Bedelli askerlikte yaş sınırının 31 Aralık 1993 tarihi de dahil olmak üzere bu tarihten önce doğanlar olarak kararlaştırıldı ve bedelliden yararlanmak isteyen adayların 15 bin TL ya da Merkez Bankası’nın döviz satış kuruna göre ödeme zamanındaki karşılığı olan yabancı ülke parası ile ödeyecekler. Ayrıca ödeme yaptıktan sonra da 21 günlük temel eğitime de katılacaklar.

Bedelli askerlikte temel askeri eğitim boyunca vatandaşlar çalıştıkları iş yeri tarafından ücretsiz olarak izinli olacaklar.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık