Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB şartı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB şartı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’ne katılmak üzere gideceği Litvanya’ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, “Türkiye, NATO’nun açık kapı politikasını hep desteklemiş bir ülkedir. Finlandiya, taahhütleri gereğince hareket ederek, nisan ayında ittifaka resmen üye oldu. İsveç konusunda ise süreç devam ediyor. İlgili kurumlarımız İsveçli muhataplarıyla temaslarını şeffaf ve iyi niyetli bir yaklaşımla sürdürüyor” dedi.

Edinilen bilgilere göre; Türkiye’nin, NATO’nun açık kapı politikasını hep desteklemiş bir ülke olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuzey Makedonya, sadece ‘isim’ meselesinden dolayı tam 16 yıl boyunca kapıda bekletilirken, bu politikaya verdiğimiz desteği her fırsatta ifade ettik. İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvuruları konusunda geçtiğimiz yıl Madrid’de imzaladığımız Üçlü Mutabakat’la bir yol haritası hazırlandı” dedi.

Finlandiya’nın, taahhütleri gereğince hareket ederek, nisan ayında ittifaka resmen üye olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsveç konusunda ise süreç devam ediyor. İlgili kurumlarımız İsveçli muhataplarıyla temaslarını şeffaf ve iyi niyetli bir yaklaşımla sürdürüyor. Ben de bu akşam Sayın Genel Sekreter ve İsveç Başbakanıyla üçlü bir toplantı gerçekleştireceğim. İsveç’in NATO’ya üyelik sürecinin ilerleyebilmesi, Üçlü Mutabakat’ta kayıtlı hususların yerine getirilmesine bağlıdır” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık