Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AB'den destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AB'den destek

Suriye'nin İdlib kasabasında yaşanan gerilim sonrasında Bahar Kalkanı Harekatı devam ederken Avrupa'dan da Türkiye'ye destek çağrıları gelmeye devam ediyor... Dün gece Hollanda Dışişleri BakanI Stef Blok, bölgede bir uçuşa yasak bölge oluşturulması gerektiğini söyledi. Bu açıklamadan kısa bir süre önce Almanya Başbakanı Angela Merkel de benzer bir ifade kullanmıştı.

Sözcü'den edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Moskova’da bir araya gelecek… Kritik görüşme öncesinde Avrupa’dan peş peşe benzer yönde açıklamalar geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, “İdlib’de bir güvenli bölge oluşturulmasına” yönelik sözlerinin ardından saatler sonra Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok’tan kritik bir açıklama geldi.

Blok, Türkiye’ye danışılarak bölgede bir uçuşa yasak bölge oluşturulması gerektiğini söyledi. Blok, “Bölgede Suriyeli savaş uçağı ve helikopterlerinin olmaması gerek. Diğer bir deyişle Esad için İdlib’de bir uçuşa yasak bölge” ifadesini kullandı.

Ankara, Esad rejiminin saldırılarının devam etmesi sonrasında bölgeden kaçacak yüz binlerce Suriyeli’nin sınıra akın etmemesi için bölgede bir tampon bölge oluşturmayı gündeme getirmişti.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Times, “Erdoğan, Suriye’de oluşturulacak uçuşa yasak bölge için Avrupa’nın desteğini kazanıyor” başlığıyla bu gelişmeleri okurlarına aktardı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık