Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli ortak miting yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli ortak miting yapacak

Yerel seçim takvimi daraldıkça liderler yavaş yavaş sahaya inmeye başlıyor. Cumhur İttifakı çatısı altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ortak ilk miting yeri belli oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, 31 Mart yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ortak miting yapacağını açıkladı. CHP'nin açıkladığı seçim bildirgesini yorumlayan ve ilk mitingin Ankara yapılacağını söyleyen  Mehmet Özhaseki şunları söyledi: "Son 25 yılım belediyecilikle geçti. Dünyanın neresinde şehircilikle ilgili bir gelişme varsa takip ediyorum. 2 şey ilgimi çekti CHP'nin seçim bildirgesinde... Bizim 10 yıl önceki manifestomuzda yazdığımız hususları alıp, kelimeleri değiştirip kullanmışlar gibi gözüküyor. Ütopik ve süslü sözler var. Birz daha somut ve ayakları yere basan sözler olması lazım. Biz Ankara'da bir anket yaptık. Her yazdığımız, ayakları yere basan ve milletin beklediği şeylerdi. Ancak bu tarafa geldiğimiz zaman istihdam yazarsanız 'hangi istihdamı arttırdınız' diye adama sorarlar. Örneğin; Erciyes'te bir dağ var ancak büyükşehire bağlanınca orayı kayak merkezi yaptık. Oradan ekmek yiyen insanlar var."

Rakiplerimizin işi zor, kavgalar, gürültüler, istifalar yaşıyor

Özhaseki açıklamalarına şöyle devam etti: 2-3 ay önce yapılan anketlerde kararsız oranı daha fazlaydı yüzde 30'lardaydı. Şimdi daha az adaylar belli oldukça azaldı. 30 kişilik bir ekiple 3 ay kadar çalıştık. Daha çok sosyal projeler yazdık. AK Parti ve MHP'nin ortak adayıyım, AK Parti ve MHP'nin çok üzerinde bir oy alacağımı düşünüyorum. Bizim avantajımız şu, adaylarımızı belirledik saha ya çıktık. Cumhurbaşkanımız da sahaya çıkacak seçmene belediyecilği neler yaptığımızı tabi ki anlatacak. Rakiplerimizin işi zor. Kavgalar, gürültüler, istifalar... Onlar sahaya çıkarken biraz zorlanacaklar. Biz kendi aramızda anlayış içerisinde adaylarımızı belirledik. Sahaya çıkacağız. Sayın Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanımız ortak miting yapacak."

Çocuk köyü inşa edeceğiz

Ankara için planladığı projelerinden bahseden Özhaseki, "Elbette projelerimiz var. Bizim çocukluğumuz sokaklarda geçti. Şimdi kimse güvenip çocuğunu sokağa bırakamıyor. Asosyal çocuklar var. Biz bunu inceledik. Kanada'da çocuk köyü var. Biz de bir çocuk köyü inşa edeceğiz. Etkinlikler olacak. Bazı meslekleri birebir yapmayı öğrenecek. 100'e yakın etkinliğin olduğu bir yer olacak" ifadelerine yer verdi. Sokak hayvanları ile ilgili mevcut sorunlar hakkında da açıklamalarda bulunan Özhaseki, "Ankara'da ciddi problemlerden biri bu. Başıboz gezen hayvanları barınağa getirip sağlık kontrolünden geçerek kısırlaştıracaksınız. Barınaklar hapishane olmamalı. Orada doğal ortamlarında bulunmalılar. Bu ortamda insanlar hayvanları sahiplenebilecekler." dedi.

Cumhur İttifakı kapsamında ortak liste verilebilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki uzlaşmanın ardından Cumhur İttifakı’nın 30 büyükşehir dışındaki illerde gerekli çalışmalar başladı.  AK Parti, belediye meclis üyeliklerini belirlemek için 28 kişilik özel bir komisyon oluşturdu. Genel başkan yardımcıları ile onların yardımcılarından oluşan komisyon, tüm bölgelerde aynı anda mülakatlar yaparak bir liste oluşturacak. Adayların partiyle bağlarının yanı sıra, geçmiş dönemdeki durumlarına ve yaptıkları işe göre sakıncalı bir durumlarının olup olmadığı konusunda detay inceleme yapılacak. 14 Şubat’a kadar tamamlanacak olan bu çalışma sonucu ortaya çıkak liste, Genel Merkez’de değerlendirilecek. 14-19 Şubat arasında da AK Parti ile MHP arasında, Cumhur İttifakı kapsamında ortak liste verilebilecek bölgelerin olup olmadığına bakılacak. 

Bazı illerde meclis üyeleri ortak olacak

‘Ortak liste’ ile seçimlere girilecek yerlerde, her iki partiden aday gösterilmek istenen isimler, tek bir listede sıralanacak. ‘Fermuar yöntemi’ denilen formül ile o ilde belediye başkan adayı hangi partiden ise belediye meclis üyeliği listesi de o partinin listesi olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulacak. Hakkari, Şırnak, Bitlis, Siirt gibi illerde ortak adaya karar verilmesi durumunda bu bölgelerde MHP aday çıkarmamış olacak, ancak MHP’li isimler, AK Parti’nin Meclis üyeleri listesinden seçime katılabilecek.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık