Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu! Ölmek var dönmek yok...

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu! Ölmek var dönmek yok...

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) fabrikası için düzenlenen temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, edinilen bilgilere göre şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsızlık duyanlar hemen yoğun bir karalama kampanyası başlattı. Tüm çabalara rağmen projede hiçbir kusur bulamadılar. Milletin beklentilerini boşa çıkarmamak için salgına rağmen gece gündüz çalıştık. Salgına rağmen devasa bir projenin hayata geçirilmesinin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bugün inşaatına başlayacağımız sadece bir fabrika değildir. Burası fabrika algısını kökten değiştirecek, içinde farklı tesislerin olduğu devasa üretim kompleksidir. Milli otomobillerimizin üretim öncesi, sonrasına kadar ki tüm süreçleri buradan idare edeceğiz. Tüm otomobillerin ARGE ve tasarımı burada yapılacak seri üretime burada geçilecek. Test ve müşteri deneyim parkıyla fabrikamız doğrudan vatandaşımıza hizmet verecek. Çocuklar ve gençler yeni teknolojilerle burada tanışacak.

Çevre hassasiyetimizi de en üst düzeyde tutuyoruz. İnşaatta kullanacağımız çevre dostu teknolojilerle çıtayı daha da yükseğe taşıyoruz. Büyük, güçlü, yenilikçi ülkemizin sembollerinden biri olacak bu eserin genç kuşaklara ilham aşılayacağına inanıyorum.

Unutmayalım başarıya giden yol çoğu zaman engellerle, mayınlarla, sabotajlarla hatta ihanetlerle doludur.

“DEVLETİN HAZİNESİ BU İŞİ BİTİRMEYE YETER”

5 iş adamıyla yola çıktık. Öyle ya da böyle. Ölmek var dönmek yok. Herhangi bir aksilik olduğunda devletimizin hazinesi bu işi bitirmeye yeter.

Anketlere göre milletimizin yerli otomobile desteği yüzde 95 oranının üzerinde. Bismillah diyerek tesisimizin inşaatına başlıyoruz. Burası sadece Bursa değil payitaht.

FABRİKA 18 AYDA BİTECEK

Fabrikayı 18 ayda tamamlamayıp, ilk aracımızı 2022’nin son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz. Üretime geçtikten üç yıl sonra binek otomobiller de ülkemizde ilk marka olacaktır. Fabrika alanında 4 binin üzerinde vatandaşımız istihdam edilecek. Türkiye’nin otomobilinin alametifarikası elektrikli olmasıdır. Lityum elektrikli otomobilin bataryalıların hızlı şarj ve ömürlerinin özellikle uzamasını sağlanılacak.

TOGG FABRİKASI

Türkiye’nin Otomobili 1.2 milyon metre kare açık alan üzerine inşa edilecek. Fabrikanın kapalı alanı ise 239 bin metre olacak.

TOGG fabrikası yıllık 175 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak ve yaklaşık 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık