Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katılarak bir konuşma yaptı. Edinilen bilgilere göre; açılışı yapılan metronun İstanbul’a hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Metro projemizin hayata geçirilmesinde emeği olan bakanımızı, ekibini, yüklenici firmaları tebrik ediyorum. Uzunluğu 14 kilometre olan 4 istasyonlu bu hat sayesinde, Arnavutköy’den havalimanına 8 dakikada gidilebilecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arnavutköy-Gayrettepe arasındaki ulaşım da bu metroyla 41 dakikaya düşüyor. Bu projenin Halkalı istikametindeki etabını da inşallah bir yıl içinde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Böylece, 69 kilometrelik mesafesiyle Türkiye’nin en uzun raylı sistem ring hattını tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL METROLARI, DÜNYA STANDARTLARININ EN ÜST SINIFINDA YER ALIYOR”

Bugünkü açılışla sadece İstanbul Havalimanı’nın hizmete alınmasından bu yana İstanbul’a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Şehrimizdeki raylı sistem ağının toplam mesafesi ise 362 kilometreyi buldu. Daha önemlisi, bu raylı sistemlerin büyük bölümü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapıldı.  Mesela son 5 yılda İstanbul’da tamamı belediye tarafından yapılan metro hattı mesafesi sadece 8 kilometredir. Kalan tüm projeler, ya daha önceki dönemden kalmadır, ya da bakanlığımız tarafından hayata geçirilmiştir. Hatta üzeri toprakla kapatılarak tümden iptal edilen projeler de mevcuttur.”

Her yeni projeyle, inşa kalitesini ve yolculuk konforunu biraz daha ileriye taşıyan İstanbul metrolarının, dünya standartlarının en üst sınıfında yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her biri İstanbul’un ulaşımına hayati birer nefes borusu işlevi gören bu raylı sistem hatları olmasıydı, bugün şehrin içine düşeceği durumu milletimizin takdirine bırakıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık