Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan dönüşünde flaş açıklamalar yaptı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, New York’ta gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ABD Başkanı Donald Trump’tan görüşmek için bir istek gelmediğini ve kendisinin de görüşme isteğinde bulunmayacağını söyledi.

24 Haziran’daki seçimlerden sonra ilk yurt dışı temasına Brüksel’deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı ile başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi temaslarda bulunmak için, 1-3 Eylül tarihlerinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e giderek, Issık Göl Bölgesi’nde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un ev sahipliğinde düzenlenen 3. Dünya Göçebe Oyunları"nın açılış törenine katıldı.

Yurt dışı temasları sürüyor

Pek çok ikili görüşmeler ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşecek.

Öte yandan sıra ABD Başkanı Donald Trump ile de görüşmesi beklenen Erdoğan, bu konu hakkında Krgızistan dönüşünde açıklama yaptı. Stratejik bir ortağın ortağına bu şekilde davranmasının hoş olmadığını vurgulayarak, 16 yıldır Başkanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptığı süre içerisinde ABD’den çoğu zaman parayla bile pek çok ihtiyacın alınamadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine parasız bir çok silahın ABD tarafından verilmesini eleştirdi. Terör örgütlerinin aldığı silahları Türkiye’ye karşı kullandıklarını belirten Erdoğan, “Böyle stratejik ortaklık olur mu?” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 25 Eylül’de Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme konusunda herhangi bir talebin gelmediğini ve kendisinin de böyle bir talepte bulunmayacağını sözlerine ekledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık