Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 30 Ağustos ruhunu nesilden nesile aktaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 30 Ağustos ruhunu nesilden nesile aktaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Yerleşkesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “İnşallah bundan sonra da 30 Ağustos ruhunu nesilden nesile aktararak istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmaktaki kararlılığımızı tüm dünyaya göstermeye devam edeceğiz. Bir kez daha milletimin ve kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı'ndan edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Yerleşkesi temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve 9 Eylül’de düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle sonuçlanan Büyük Taarruz’un en önemli safhası olan Dumlupınar Zaferi’nin 99. yıl dönümünü tebrik etti.

“MİLLETİMİN VE KAHRAMAN ORDUMUZUN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI TEBRİK EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu savaşı, Osmanlı’nın en büyük zaferlerinden biri olan Sırp Sındığı’na benzeterek ‘Rum Sındığı’ diye adlandıran ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, Büyük Zafer’in kazanılmasında emeği geçen kahramanlarımızın her birini rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Gerek bu zaferde, gerekse İstiklal Harbi’nin tamamında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kahraman ordumuzun, 14 gün gibi kısa bir sürede düşmanı Anadolu’nun ortalarından İzmir’e kadar sürmeyi başararak, tarihte eşine ender rastlanacak bir başarıya imza attığını da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu başarının tesadüf olmadığını, son yıllarda sınır ötesinde ardı ardına yaptığımız harekâtlarda bir kez daha gösteren kahraman ordumuz,  milletimizi Anadolu’dan söküp atma heveslerini kursaklarda bırakmayı sürdürmüştür. İnşallah bundan sonra da, 30 Ağustos ruhunu nesilden nesile aktararak istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmaktaki kararlılığımızı tüm dünyaya göstermeye devam edeceğiz. Bir kez daha milletimin ve kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Şunu unutmayalım; bizim kınalı yavrularımız bitmedi, var ve bundan sonra da olacak” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN SAVUNMA İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK BU GÜZEL PROJENİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Bugün böyle anlamlı bir günde Ay Yıldız Projesi’nin temel atma töreninde bir araya geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye’nin gelişen ve değişen savunma ihtiyaçları, tüm birimlerin ortak bir çatı altında, güçlü bir altyapıyla, yakın koordinasyon içinde faaliyet göstermesini mecburi hâle getirmiştir. Bunu gerek Bakanımla, gerek Genelkurmay Başkanım ve Kuvvet Komutanlarımızla enine boyuna değerlendirdik, ‘artık bize bir müşterek merkez gerekiyor’ dedik. Bu müşterek merkezden hem yatırım hem harcamalar hem her yönüyle özellikle de savunma noktasında bize öyle bir merkez gerekiyor ki bu merkezle beraber biz bulunduğumuz yerden dünyaya farklı bir sinyal verelim. Hele hele siber güvenliğin, siber savunmanın konuşulduğu böyle bir dönemde, ‘bize işte şu anda temelini atacağımız böyle bir Ay Yıldız Projesi yakışır dedik’ ve inşallah bugün de bu temeli beraber atıyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Amacımız, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde bu projeyi tamamlayarak hizmete açmaktır.”

Ay Yıldız Projesi’yle, Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının bir araya toplanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarına cevap verecek bu güzel projenin ülkemize, milletimize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık