Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cumhur İttifakı’nın ve Millet İttifakı’nın kampanyalarını karşılaştırdılar! Birinde savaşa gidiyoruz, birinde şenliğe gidiyoruz

Cumhur İttifakı’nın ve Millet İttifakı’nın kampanyalarını karşılaştırdılar! Birinde savaşa gidiyoruz, birinde şenliğe gidiyoruz

SÖZCÜ'den Deniz Ayhan tarafından yazılan haberlerde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın seçim kampanyası için hazırlanan reklam filmleri ele alınarak karışlaştırıldı. Aradaki farkları aktaran Deniz Ayhan, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Savaşa gidiyoruz"

AKP'nin son reklam filminin adı ‘Respect (saygı duy)' adıyla yayınlandı. İngilizce sözlü, Türkçe alt yazılı filmde,  Cumhurbaşkanı Erdoğan, askeri giysi ile savaşa gider gibi sert bir ifadeyle görülüyor. Savaş uçaklarının ve savaş gemilerinin ön planda olduğu iki bölümlük filmde, “Biz hayal edenleriz, biz gerçekleştiririz, hayal edebilenlere saygı duy” deniliyor. Başka bir AKP reklam filminde,  SİHA ve İHA'lara yapılan vurgu dikkat çekiyor. Teröristler, operasyona çıkan askerler, endişeli bekleyen, ağlayan asker annesi yer alıyor.

Kışladaki asker, annesi için “Nasıl burnumda tütüyor şu anda” derken, görüntüye giren anne elindeki tabağı düşürüp kırıyor. Bu sırada operasyondaki askerler hedefi vuruyor, telsizdeki anons, “Sağolun komutanım” diyor. Fonda beliren ses  “Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen savunma sanayimizin medarı iftiharı insansız hava araçlarımız sayesinde artık anneler ağlamıyor, göğüsler gururla doluyor” diyor.

O sırada asker ve annesi telefonla görüşüyor, fonda Cengiz Kurdoğlu'nun  şarkısı çalıyor. Kapanışta, “Türkiye yüzyılı için doğru adam” sloganıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı geliyor.

AKP'nin manavda çektiği reklam filmi de tartışma konusu olmuştu. Hiçbir üründe fiyat etiketinin olmadığı manavdan alışveriş yapan genç müşteri “Yine AK Parti mi be abi? Vazgeçmiyorsun” derken, manav “Niye vazgeçelim yeğenim? İnsan geleceğinden, hedefinden, kendine hizmet edenden, kendi ile aynı dili konuşandan vazgeçer mi?” karşılığını veriyor.

AKP'nin Ayasofya temalı filminde de “Medeniyet güneşimizin yeniden yükselişinin sembolü olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin kubbelerinden ezanların, salavatların, hatmi şeriflerin sesleri kıyamete kadar eksik olmayacak” ifadelerine yer veriliyor.

"Şenliğe gidiyoruz"

Millet İttifakı'nın barışçıl, birleştirici ve umut veren reklamları dikkat çekiyor. İşsiz gençler, gitmek zorunda kalan doktorlar, evlatlarından ayrı kalan ailelerin sesine ses olunuyor. AKP'nin TV'lerdeki propaganda reklamlarında kutuplaştırıcı mesajlar ile din, cami, ezan, salavat ve savaş uçakları var. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklam filmlerinde ise umut, huzur, değişim, bolluk, bereket ve yaşanabilir Türkiye temaları öne çıkıyor.

Millet İttifakı'nın ‘Sana Söz' müziği ile yayınlanan reklam filminde ülkeye bahar geliyor, yeşil çimenlerde koşan çocuklara yer veriliyor.

 

Kılıçdaroğlu “Sana söz…  Birbirini incitmeyen, farklı olanı olduğu gibi seven, sayan; uzaklaşan değil, kucaklaşan bir Türkiye. En güzel şarkılarını bağıra çağıra söyleyebilen, neşesi çocuklarının gözünden okunan bir Türkiye için geliyoruz. Sana söz yine baharlar gelecek. Bay Kemal sözünden dönmeyecek” diyor.

 

Millet İttifakı'nın diğer reklam filmi ise çok sevilen Kazım Koyuncu'nun ‘Hayde' türküsü ile başlıyor.

 

Türkiye'nin farklı illerinden farklı meslek gruplarından insanlar, ülkenin geleceği için ‘Haydi sandığa' diyor.  Bahar çiçekleri arasında çekilen film “Değişim” temasıyla seçmeni sandığa çağırıyor. “Birleşe birleşe ilk turda bitirelim bu işi” mesajı veriliyor.

Kılıçdaroğlu, bir yanında Ekrem İmamoğlu, diğer yanında Mansur Yavaş'la birlikte olduğu tanıtımda, “Haydi birlikte sandığa” diyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Haydi tarih yazalım” derken, DEVA lideri “Haydi berekete”, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Haydi umuda” mesajı veriyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Haydi yeniliğe”, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, “Haydi mutluluğa” diyor.  Yavaş, “Haydi birlikte kazanacağız” derken, İmamoğlu,  İstanbul seçimlerinde çok söylenen “Haydi, her şey çok güzel olacak” sloganını tekrarlıyor.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık