Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Corona virüsü sınırda, giriş-çıkışlar kapatıldı

Corona virüsü sınırda, giriş-çıkışlar kapatıldı

İran'da, corona virüsü nedeniyle 12 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye sınır kapılarını giriş-çıkışlara kapattı. İddialara göre İran'dan giriş yapmak isteyen Türk vatandaşlarına sağlık kontrolünün ardından yaya olarak geçiş izni veriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İran'daki Türk vatandaşlarının dönüşüyle ilgili bilim kurulu önerisi doğrultusunda 14 gün gözlem şartı olduğunu duyurmuştu.

İran’a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda da bir dizi tedbir alındı. Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanları, gümrük işlerinde plastik eldiven, maske ve dezenfektan kullanmaya başladı. İleri sürülenlere göre, İran’a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda da bir dizi tedbir alındı. Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanları, gümrük işlerinde plastik eldiven, maske ve dezenfektan kullanmaya başladı.

14 gün gözlem şartı

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran’daki Türklerin durumu ile ilgili bugün bir gazetedeki röportajında ülkeye dönmek isteyenlerin Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda Türkiye getirileceğini, planlamaların yapıldığını, gelen bütün vatandaşların da 14 gün gözlem altında tutulacağını söylemişti.

Son uçak İran’dan İstanbul’a geldi

Bilim kurulunun Sağlık Bakanlığına tavsiyesi üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü vakalarına yönelik Türkiye’nin alacağı tedbirler kapsamında Uluslararası sağlık tüzüğü çerçevesinde İran’dan Türkiye’ye yapılacak tüm uluslararası uçuşların saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durdurulacağını duyurmuştu.

Uçuş yasağının başladığı saatlerde havada olan İran Air uçağı İstanbul Havalimanı'na indi.

İran'dan gelen yolcuların maske taktığı ve ellerine sprey sıktığı görüldü. 

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık