Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Çökertme'de son durum! Köye girişler yasaklandı

Çökertme'de son durum!  Köye girişler yasaklandı

Rüzgarın yön değiştirmesiyle alevler Çökertme Mahallesi'ni kapladı. Yetkililer tarafından orman yollarındaki tehlike nedeniyle köye girişler yasaklandı. Medyadan edinilen bilgilere göre; Çökertme Mahallesi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 12 itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 20 arazöz, 10 iş makinesi, 10 hizmet aracı, 8 su tankeri, 88 itfaiye personeli, 106 orman personeli ile müdahale edilen yangına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden 4 itfaiye aracı ve 13 personel, Burdur Belediyesi’nden 2 su tankeri ve 4 personel, Manisa Belediyesi’nden 1 su tankeri ve 2 personel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 50 personel ve 5 itfaiye aracı ile destek veriliyor. İlçe belediyelerinden de 10’a yakın iş makinesi ve su tankeri söndürme çalışmalarında yer alıyor.

Ayrıca alevler Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine de sıçradı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Çökertme cayır cayır yanıyor. Şiddetli rüzgar denize doğru esiyor. Yollar açık. Rüzgar, Ören ve termik santralin tersinde estiği için şu an bir tehlike söz konusu değil." dedi.

"NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Mazı-Çökertme arasında Twitter'dan yaptığı yayında yanan yamaçları işaret ederek "Artık ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Ahmet Aras, bölgenin cayır cayır yandığını belirterek, "Bizim şu anda yapabileceğimiz tek şey meskun mahalleri korumak. Ağaçları, ormanları koruyamıyoruz" ifadelerini kullandı.
Başkan Aras, yayının sonunda alevlerin yaratığı tehlike nedeniyle beraberindekilere "Bir an önce gidelim, çıkalım buradan" dedi.

Milas Belediye Başkanı Tokat, akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden vatandaşlara "Yol kapanıyor, derhal bölgeyi terk edin" diye çağrı yapmıştı.

 

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık