Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Çin’in corona aşısının sonuçları kafa karıştırdı

Çin’in corona aşısının sonuçları kafa karıştırdı

Endonezya, Çinli SinoVac'ın geliştirdiği corona virüsü aşısının etkililik oranını yüzde 65.3 olarak açıkladı, acil kullanım onayı verdi. Brezilya geçen haftalarda aşının yüzde 78 oranında etkili olduğunu açıklarken Türkiye ise SinoVac'ın aşısının etkililik oranını yüzde 91.25 olarak duyurmuştu.

Medyadan edinilen bilgilere göre; Endonezya’nın gıda ve ilaç kurumu BPOM, Türkiye’de de test edilen Çin’in SinoVac Biotech isimli şirketinin geliştirdiği corona virüsü aşısına acil durum onayı verdi.

İnsanlar üzerinde denemelerin yapıldığı son aşamadan gelen ilk sonuçlara göre aşının etkili olduğunu açıklayan BPOM’un Başkanı Penny K. Lukito, “Aşı insan üzerindeki son denemelere göre yüzde 65.3 oranında etkili” dedi.

Çin’in merakla beklenen aşısı Endonezya ile birlikte Brezilya ve Türkiye’de de test ediliyordu. Çinli yetkililer bütün ülkelerden gelen sonuçların toparlanarak değerlendirilmesi için resmi açıklamayı ertelemişti.

Fakat her ülke kendi verilerini kamuoyu ile paylaşmıştı. Öyle ki corona virüsü aşısının etkililik oranını ilk açıklayan ülke Türkiye olmuş ve Türkiye’de SinoVac’ın etkililik oranı yüzde 91.25 olarak kayıtlara geçmişti.

Türkiye’nin bu açıklamasından sonra Brezilya’da da geçen haftalarda aşının etkililik oranının yüzde 78 olduğu duyurulmuştu.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık