Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'nin seçim hamlesi. 15 vekil istifa etti

CHP'nin seçim hamlesi. 15 vekil istifa etti

CHP'li 15 vekil İYİ Parti'ye geçti.Parti sözcüsü Bülent Tezcan YSK karar veremiyor oyalıyor bu tuzağı bozduk. 81 milyonun sorumluluğu var. Bu oyunu bozmak için fedakarlık yapacağız dedi.

Bu olay öncesi. İddialar gündeme düşmüştü. Bu iddialara göre CHP'li 15 vekil İYİ Parti'ye geçmişti ve bu iddialar gerçek oldu. CHP Parti sözcüsü Bülent Tezcan YSK karar veremiyor oyalıyor bu tuzağı bozduk. 81 milyonun sorumluluğu var. Bu oyunu bozmak için arkadaşlarımız fedakarlık yaptı dedi.
Bu olay öncesi. İddialar gündeme düşmüştü. Bu iddialara göre CHP'li 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçecek. Bu durumda İYİ Partinin meçliste grubu olacak ve Cumhurbaşkanlığına aday çıkartabilecek. Bilindiği gibi adaylık için 100 bin imza gerekiyor.
Ancak siyasi çevreler bu haberle ilgili temkinli konuşuyor ve CHP bu seferde Recep Tayyip Erdoğan'ı yenebilmek için İYİ Partiye yanaşıyor bu durum parti acısından kabul edilemez bir durum diyor. 
Bir kısım siyasi çevre ise bu da bir ittifak. Cumburbaşkanlığı adayı Meral Akşener olacak onu da bu duru CHP'li 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçecek. Bu durumda İYİ Partinin meçliste grubu olacak ve Cumhurbaşkanlığına aday çıkartabilecek. Bilindiği gibi adaylık için 100 bin imza gerekiyor.

Ancak siyasi çevreler bu haberle ilgili temkinli konuşuyor ve CHP bu seferde Recep Tayyip Erdoğan'ı yenebilmek için İYİ Partiye yanaşıyor bu durum parti acısından kabul edilemez bir durum diyor.

Bir kısım siyasi çevre ise bu da bir ittifak. Cumburbaşkanlığı adayı Meral Akşener olacak onu da bu durumda CHP destekleşecejk bu bir Ekmeleddin olayına dönüşür şeklinde konuşuyor.

Öte yandan bu karara akıl dolu bir hamle diyen de var.

Habere göre CHP ve İYİ Parti görüştü ve bu görüşmeden bu sonuç çıktı. 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi kararlaştırıldı.

İki partinin geçtiğimiz günkü görüşmesi sonucu parti liderinin yaptığı görüşmeler neticesinde anlaştığı ve 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçeceği öne sürülünce siyasi çevreler adeta karıştı!..

Bu hamle ile CHP'liler İYİ Parti'nin TBMM'de grup kurarak seçime girmesinin sağlamış olacak. Ancak buna neden gerek duyulduğu merak ediliyor. Çünkü YSK sonuç olarak İYİ Parti'nin seçime katılabileceğini belirtmişti. Hatta YSK Başkanı 100 bin imza için notere de gerek yok demişti. Bugün CHP'nin yaptığı açıklamada karar verilmediği YSK'nın oyalama taktiği yaptığı ve bu oyunu bozmak için böyle bir hamle yaptıklarını söyledi

Yaklaşık 1 hafta önce Ak Parti ve MHP bilindiği gibi anlaşmış ve bir erken seçim kararı almıştı. AK Partinin adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı için aday göstermişlerdi. MHP'de Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamııştı.

İYİ Parti ise adayın Meral Akşener olduğu vurgalanmıştı. Ancak İYİ Parti'nin seçimlere katılıp katılamayacağı belli değildi bu yüzden de belirsizlik ve tehlike sürüyordu. Akşener'in adaylığı için en az 100 bin imza gerekiyordu. Bu iddia edilen hamle ile İYİ Parti ve Meral Akşener'in önü açılmış olacak. Ancak bu durumla CHP'ninde bir aday çıkatmayacağı ve İYİ Parti Genel Başçkanı Meral Akşener'i destekleyeceği ortaya çıkıyor.

Ak Parti seçim kararı alındığından bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini söylüyordu. Kemal Kılıçdaoroğlu da adaylık konusıunda bir açıklama yapmıyordu. Hatta CHP içnden çıkan adaylık açıklamalarına da yalanlama getiriliyordu.

Bu duruma göre izlenecek bu yol ile İYİ Parti imzaya gerek olmadan Mecliste grubu olacağından seçimlere doğrudan girebilecek ve Meral Akşener' i Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı aday gösterebilecek. CHP^de buna en büyük katkıyı verecek.

Bugün geerçekleşen bu olay sonrası siyaset iyice kızıştı. Gelişmeler yakından izleniyor.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık