Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'nin Meclis yönetimi açıklandı

CHP'nin Meclis yönetimi açıklandı

CHP’de Grup Başkanvekilleri isimleri belli oldu. CHP mevcut olan Grup Başkanvekilleri görevlerine kaldığı yerden devam edecek. Meclis Başkanlık Divanı'nda CHP'ye ayrılan kontenjana TBMM Başkanvekilliği için Ankara Milletvekili olan Levent Gök tek isim olarak açıklandı. CHP grup başkanvekilliklerine yeniden Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve İstanbul Milletvekili Engin Altay yeniden seçildi.

Yemin töreninden sonra ilk toplantı yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde Genel Kurulu’nda yapılan yemin töreninden sonra Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grubu 27. Yasama döneminin ilk toplantısını basına kapalı olarak gerçekleştirdi.

Meclis ve Grup seçimleri yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan ilk toplantıda, Meclis ve Grup yönetiminin seçimi yapıldı.

Levent Gök tek aday gösterildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşen TBMM Başkanvelliği seçimi için Ankara Milletvekili olan Levent Gök gösterildi. Tek aday olarak gösterilen Gök yapılan oylamada 119 oy aldı. Böylece Levent Gök, Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM Başkanveli adayı olmuş oldu.

Eski grup başkanvekilleri devam ediyor

CHP’nin geçen dönem grup başkanvekilleri olan Özgür Özel, Engin Özkoç ve Engin Altay, yenidan aday gösterildi. Yapılan oylamada bu üç aday 136 oyun 131’ini aldı. Oylama sonucunda Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özel, CHP’nin Grup Başkanvekilliklerine kaldığı yerden devam edecekler.

Katip üyeliği ve idare amirliği seçimi ikinci tura kaldı

İdare amirliği için 5, katip üyeliği için 8 adayların yarıştığı seçimde ilk turda adaylar salt çoğunluğu sağlayamadıkları için bu seçimler ikinci tura geçilmek zorunda kaldı.

Bazı CHP’li milletvekillere kurultay soruldu

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grubu 27. Yasama döneminin ilk toplantısından önce bazı milletvekillere parti içindeki kurultay hakkında düşünceleri soruldu.

Orhan Sarıbal, barıştan yanayız

Cumhuriyet Halk Parti Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, her zaman barıştan yana olduklarını, Türkiye’nin hiçbir zaman gergin bir ortama ihtiyacının olmadığını, özellikle iktidarın parti üzerinden oyunlar oynamak istediğini, bunun aracısının olmayacaklarını dile getirdi.

CHP’li Ali Şeker, kişiyle değişecek bir sorun değil

CHP’li İstanbul Milletvekili olan Ali Şeker ise sorunların olduğunu ama kişiyle değişebilecek sorun olmadığını söyledi. Ali Şeker, mevcut sorunun parti içinde araştırılıp çözüme kavuşturmak için görüşme yapılması gerektiğini söyledi.

Kurultay için imza toplanıyor mu?

Bu arada bir gazetecilerin, "İmza toplanıyor" sorusuna İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Evet imza ile ilgili böyle bir iddia ortada dolaşıyor. Söylenen iddia nasıl bir durum yaratacak bekleyip göreceğiz. Burada esas mesele Mehmet gelsin, Ahmet gitsin meselesinden çok öte. Evte çözmemiz gereken sorunlarımız mevcut. Part içinde bu sorunları tartışarak mevcut sorunlarımızı çözmek zorundayız” diye açıklamada bulundu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık