Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP’den Koronavirüs paketine tepki

CHP’den Koronavirüs paketine tepki

CHP Parti sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında hükümetin politikalarını eleştirdi ve bu durumun Türkiye'nin yüksek olan ekonomik risk birimini corona virüsüyle birlikte daha da arttırdığını söyledi. Sözcü'den edinilen bilgilere göre; ‘Kaptanın iyisi fırtınalı sularda belli olur’ diyen Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin ilk corona virüsü vakasını açıklamasından 6 gün sonra ortaya çıktığını ifade ederek, açıklanan ekonomik paketin beklentilerin uzağında olduğunu ifade etti.

Muharrem İnce'de eleştirdi

CHP'li Muharrem İnce'de Twitter hesabından Koronavirüs paketini eleştirerek aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Olağanüstü önlemler, olağanüstü tedbirlerle atlatılamaz” dedi.

* Günlerdir halkın karşısına çıkmayan Erdoğan, halktan kopunca sıkıntıları görmüyor, hissetmiyor ve krizi doğru teşhis edemiyor. Doğru teşhis olmayınca tedavi olmaz. Bu paket maalesef pansuman bile olmamıştır.

Bu kriz;

– Pandemi krizi
– Arz krizi
-Talep krizi
-İş gücü piyasası krizi
– Borsa krizi
– Petrol krizi
– Döviz piyasaları krizi
– Bütün ülkelerin krizi

* Bu çok farklı. Daha önce karşılaşmadığımız birçok sistemi aynı anda olumsuz etkileyen bir kriz. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Olağanüstü dönemler, olağanüstü tedbirlerle atlatılamaz.

* Maalesef paket vergi ve kredi ertelemeleriyle sınırlı kalmıştır. Ancak verilen vergi teşvikleri işten atılan vatandaşımızın cebine nasıl girecek belli değildir. Bu haliyle talebin canlanması mümkün değilken arzın çökmesi kesindir. Bu haliyle binlerce işletmemiz batacak, binlerce insanımız işsiz kalacaktır.

* Öncelikle işletmelerin ay sonunda ödeyecekleri kira, elektrik, su, doğalgaz ve maaş ödemelerine destek verilmeli ve onalrı ayakta tutmak gerekir.

* Faaliyetleri durdurulan işletmelerde çalışanların ücretlerinin açılana kadar Ücret Garanti Fonu’ndan ödenmesi zorunludur.

* İşini kaybeden ve İşKur’a kaydı yapılan kişilerin banka kredi ödemelerinin
ay faizsiz ertelenmesi elzemdir.

* E-haciz işlemlerinin 3 ay durdurulması, AVM’lerde kira ödemelerinin 3 ay ertelenmesi, konkordato’da 3 aylık ek süre verilmesi arz krizini hafifletir.

* Talep krizini bertaraf etmek için insanların sokağa çıkmadan da harcama yapabilmelerini sağlayacak, e-ticarette kullanılabilecek harecama çekleri verilmeli.

* Son olarak çek ödemelerine yönelik idari ve hukuki işlem en az 1 ay  ötelenmelidir. Piyasanın yüzde 80’i çekle dönüyor. Ekonominin çarkları başka türlü dönemez.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık