Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'den gündemimizde ittifak yoktur açıklaması

CHP'den gündemimizde ittifak yoktur açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantı ile gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. "HDP'li Celal Doğan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın İstanbulda ittifak görüşmesi olup olmadığı" sorusuna Öztrak, "Öküzün altında buzağı aramayın lütfen. Sayın Genel Başkanımız açıklıyor, ben açıklıyorum, şu an gündemimizde ittifak yoktur. Biz yerel seçimlerde sevilen, tabanda mutabakatı sağlayacak, hizmet yapabilecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. Bu adaylarımıza gerekli desteği alacağız" dedi.

Ayın 12'sinde aday açıklanacak mı?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Ekim Cuma günü toplantı yaparak "100'e yakın belediye başkan adayının açıklayacağına yönelik iddialarına" ise "CHP'de aday açıklamada bir yöntem vardır. Parti Meclisi toplantısı yapılacağına dair bir şey duydunuz mu?.. PM toplantısı yapmadan biz kesinlikle aday açıklayamayız. Onun için bu söylentilerin bir gerçekle kesinlikle ilgisi yoktur. 12'sinde aday açıklaması yoktur ve doğru da değildir" karşılığını verdi.

Kazanan CHP olacak

Basın mensuplarının "CHP'nin Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacağı" sorusuna üzerine Öztrak, "İttifak ile ilgili bir hazırlığımız yok, gündemimizde ittifak yok. Biz her il de ve ilçe de tüm partilerden oy alacak adayları göstereceğiz, seçimden de en büyük başarıyı elden ve seçimden galibiyetle çıkacak olan parti CHP olacak" ifadesini kullandı.

Parti Meclis toplantısı normal süresinde yapılacak

"MYK'de ön seçim konuşuldu mu? Ön seçim olursa Muharrem İnce'nin İstanbul'da aday olabileceği açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Öztrak şunları söyledi: "Şu anda yöntem konusunda il ve ilçe söylemek için erken. Seçim konusunda yöntemlere Parti Melcisi karar verecek." Parti Sözcüsü Faik Öztrak, acil bir durum olmadığı sürece Parti Meclis toplantısı normal süresinde yapılacağını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu

Öte yandan, CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın aday olacak isim Muhittin Böcek. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Muhittin Böcek, katıldığı bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhittin Böcek, "Spor ile siyaseti hep ayırdım. 25 yıllık siyasi hayatım var. Ayın 15'inde nasip olursa Genel Başkanım Kılıçdaroğlu adaylığımı açıklayacak. 25 yıllık siyasi hayatımı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam ettirmek istiyorum" diye konuştu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık