Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'den aday adaylık uyarısı

CHP'den aday adaylık uyarısı

CHP Genel Merkezi'nden aday adaylık için başvuranlar hakkında örgütlere uyarıda bulunuldu. Genel merkezden il ve ilçe örgütlerine gönderilen yazıda parti üyeliği bulunmayanların müracaatlarında tereddütlerin olduğunu belirterek, üye olmayanların da seçilme hakkını kullanması gerektiğini işaret ederek, aday adaylığı için müracaatlarının kabul edilmesini istedi.

Kimler aday adayı olabilir?..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi imzası ile il ve ilçe örgütlerine yazı gönderildi. Teşkilatlara gönderilen yazıda 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel ilişkin olarak aday adaylığı başvuru tarihi ile şartların belli olduğu kaydedildi. Yazıda yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı başvurusunda bulunan kişilerden partiye üye olmayanların müracaatlarla ilgili tereddütlerin olduğu görüldüğü belirtildi. Genel Merkez'den örgütlere gönderilen yazıda, Parti tüzüğünün 6. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "Partiye üye olmak isteyen kişilerin, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda tanımlanan adres kayıt sisteminde, bağlı bulunduğu ilçe başkanlığına ya da ilçenin bağlı olduğu il başkanlığına doğrudan başvurabilir" ifadesi hatırladıldı.

Üye kayıtlarını merkeze gönderin

Yapılan açıklamada bu nedenle il ve ilçe başkanlıklarına aday adaylık müracaatları için başvuran aday olacak kişilerin üyelik kaydı olmayanların da seçilme hakkını kullanabilmeleri için aday adaylığı müracaatlarının başkanlıkla kabul edilmesi gerektiği belirtildi. Genel Merkez tarafından örgütlere gönderilen yazıda ayrıca üye olmak isteyen kişilerin üye kayıtlarının yapılabilmesi için eksiksiz doldurularak, üyelik başvuru belgelerini genel merkeze gönderilmesi de istendi.

CHP’de adaylık tarihi açıklandı

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için CHP’de adaylık başvuru tarihi belli oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Hamzaçebi, yerel seçimlerde adaylık başvurusu için son günün 19 Ekim 2018 olduğunu duyurdu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık