Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP’de seçim çalışmaları sürüyor

CHP’de seçim çalışmaları sürüyor

Geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde istediği sonucu elde edemeyen CHP, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Edinilen bilgiler doğrultusunda, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlık yaptığı hazırlık gurubunun üzerinde çalıştığı bildirgede sona yaklaşıldı. Güçlü yerel yönetime vurgu yapan bildirgede, belediyelerdeki yetkilerinin artacağı bir tasarının seçmene önerileceği bildirgenin, yakın zamanda açıklanacağı bildirildi.

İlk olarak mevcut belediyelerin seçim çevrelerinde çalışmalara başlayan parti içindeki ekip, belediyelerin etkinliklerini değerlendirerek, parti örgütü ile bölgede yaşayan halkın fikirlerine de başvurarak rapor hazırlayacak. Yapılan çalışmalar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunularak, yeniden aday gösterilecek olan belediye başkanları kararlaştırılacak.

Seçim yarınmış gibi çalışıyoruz

Yapılan çalışmalar hakkında konuşan Seyit Torun, çalışmaların uzun zaman önce başlatıldığını fakat, Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin öne alınmasından dolayı hazırlıklara ara vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi. Parti içinde 24 Hazirandaki seçimlerden sonra motivasyon düşüklüğünün meydana geldiğini ancak, bu durumu hızla üzerlerinden attıklarını dile getirdi ve “Seçim yarın yapılacakmış gibi çalışıyoruz “dedi.

Doğru adaylarla seçimlere gitmeleri gerektiğini vurgulayan Torun, bu nedenle belediye başkan adaylarının belirlenmesi hakkında parti örgütlerinin görüşleri alınarak, komuoyu araştırması sonucunda adayın belirleneceğini açıkladı.

Ayrıca, seçilen belediye adaylarının ne erken ne de geç açıklanacağını belirten Seyit Torun, en uygun zamanda Eylül ayında açıklayacaklarını söyledi.

Yerel yönetimler merkezi otoriteden kurtulmalı

Türkiye’de var olan yerel yönetim anlayışından dolayı iyi hizmet verilemediğini vurgulayan Seyit Torun, yerel yönetimlerin merkezi otoritenin vesayetinden kurtulması gerektiğini ifade etti. Yönetimi güçlendireceklerini dile getiren Torun, karar alma ve kaynak oluşturmayı etkili duruma getireceklerini söyleyerek, ülkede bulunan bütün belediyelerde kazanmak istediklerini ve Mart 2019 seçimlerinde başarı elde edeceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Yerel seçimlerde ittifak olacak mı?

Kendisine yöneltilen yerel seçimlerde başka partilerle ittifak yapıp yapmayacakları ile ilgili soruyu yanıtlayan Seyit Torun, yerel seçimlerde ittifaka gerek olmadığını, ittifakı halkın tabanda sağlayabileceğini belirterek, ittifakın kurulup kurulmayacağını sürecin göstereceğini söyledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık