Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP’de neler oluyor? Yerel seçim mesaisinde kritik toplantı! Adaylar ne zaman açıklanacak?

CHP’de neler oluyor? Yerel seçim mesaisinde kritik toplantı! Adaylar ne zaman açıklanacak?

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. CHP adaylarını açıklamakta ve sahaya inmekte geç mi kaldı?. Bunlar tartışılırken, CHP Cuma günü Parti Meclisini topluyor. Geri kalan belediiye başkan adaylarının bir çoğunun belirlenmesi ve artık ardından açıklama yapılması bekleniyor.

GEÇ Mİ KALINDI? HENÜZ AÇIKLANMAYAN İLLER VE İLÇELER VAR

Ankara, İzmir ve İstanbul’un bazı ilçe belediye başkan adayları ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile Edirne Belediye Başkan Adayı’nın açıklanma ihtimali yüksek görülüyor. Edinilen bilgilere göre; belirsizliğin sürdüğü Antalya’da, mevcut başkan Muhittin Böcek adaylığa en yakın isim olarak görülüyor.

Ankara’da Çankaya Belediye Başkan Adayı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın bir sonraki toplantıya bırakılacağı ifade ediliyor. Aralarında Ankara, İstanbul, Hatay, Adana, Mersin, Eskişehir, Aydın büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu 600 dolayında il, ilçe belde adayını açıklayan CHP, yarın en uzun toplantılarından birine hazırlanıyor.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIK EDECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında 13.00’da Merkez Yürütme Kurulu (MYK); ardından da saat 18.00’da PM’nin toplanması planlandı. Ancak bu saatlerin daha ileriye sarkması mümkün.

MYK’da adaylaştırılması kararlaştırılan isimler, PM’de oylanarak kesinleşecek.

Aday belirleme toplantıları nedeniyle, CHP Genel Merkezi bugün ve yarın ziyaretçilere kapatıldı.

İSTANBUL ANKARA VE İZMİR İLÇELERİ AÇIKLANABİLİR

Yeni adayların açıklanacağı PM toplantısı öncesinde CHP kulisleri ise oldukça hareketli. Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre İzmir’de ilçelerin tamamına yakını açıklanabilir.

Ankara’da ise Çankaya dışındaki ilçelerin büyük bölümünün açıklanması bekleniyor.

İstanbul ve İzmir’de partide olmayan bazı ilçeler önceki PM toplantılarında açıklanmıştı.

Parti yönetiminin İstanbul’da dört ilçe dışında partide olan belediyelerde de kapsamlı değişikliğe gitmesi bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'TA RIZA AKPOLAT İLE DEVAM EDİLMESİ BEKLENİYOR

Halen CHP yönetiminde olan Beşiktaş, Küçükçekmece, Kartal ve Beylikdüzü dışındaki yerlerde belediye başkan adaylarının değişmesi yüksek olasılık görülüyor.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hem Özgür Çelik'in seçildiği İstanbul İl Başkanlığı seçimleri hem de Özgür Özel'in genel başkan olduğu kurultayda değişimcilerden yana büyük rol oynamıştı. Beşiktaş geçen seçimlerde de yüzde 80 oy oranıyla adeta rekor kırmış ve Ekrem İmamoğlu'nun Belediye başkanlığını kazandığı İBB seçimlerinde de büyük katkı sağlamıştı.
İstanbul'un diğer içelerinde ise bir kaçı hariç henüz bir belirsizlik olduğu ve Cuma günkü toplantıda netlik kazanabileceği anlaşılıyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile seçim iş birliği görüşmeleri yürüten CHP’nin Adalar, Esenyurt’un da aralarında bulunduğu bazı yerlerde adaylarını açıklamayı bir sonraki toplantıya bırakılabileceği belirtiliyor.

ANKARA'DA YAVAŞ DENGESİ GÖZETİLECEK Mİ?

CHP PM toplantisi sonrası Ankara’nın Çankaya dışındaki ilçelerinin büyük bölümünün de açıklanması bekleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday belirleme süreçlerine dahil edilmemesi nedeniyle gerilim yaşandığı kulislere yansıyan iddialardan.

CHP yönetiminin Etimesgut’ta Yavaş’ın bilgisi dışında oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nda karar kılması, küçük çaplı bir krize yol açmıştı.

Yavaş’ın Etimesgut’ta İYİ Parti’den istifa eden Mesut Özaslan’ı aday göstermek istediği kulislere yansımıştı. Yavaş’ın Özaslan’ı bu kez Mamak için önerdiği, ancak ilçe yönetimi ve tabanda bu isme itirazlar olduğu konuşuluyor. Özaslan’ın Mamak’tan olmazsa, Keçiören’den aday gösterilebileceği belirtiliyor.

MUĞLA'DA HANGİ İSİMLER ÖNE ÇIKIYOR?

CHP kulislerinde Muğla ve Edirne adaylarının da açıklanması yüksek olasılık görülüyor.

Osman Gürün’ün yeniden aday olmadığı Muğla’da eski Milletvekilleri Süleyman Girgin, Burak Erbay, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Arvas isimleri konuşuluyordu.

CHP’nin son yaptırdığı ankete Muğla Milletvekili Cumhur Uzun’un da ilave edildiği, bu isimler arasında yapılacak değerlendirme sonrasında adayın PM’ye sunulabileceği ifade ediliyor.

ANTALYA BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR!..

CHP 10 Ocak’taki PM toplantısı öncesinde yapılan MYK’da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in aday gösterilmesini kararlaştırılmış ancak son anda PM’ye sunulmasından vazgeçilmişti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da Antalya adayı istemesi nedeniyle parti yönetimi iki yerin belediye başkan adayının “eş zamanlı” açıklanmasını kararlaştırmıştı.

Kulislerde Böcek’in yeniden aday gösterilme şansı yüksek görülürken, iki isim arasındaki krizin aşılması halinde yarınki PM’den Antalya adayının çıkabileceği konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık