Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'de muhaliflere göre imza tamam gibi

CHP'de muhaliflere göre imza tamam gibi

CHP'de muhaliflerin imza toplama tartışmaları yapılan açıklamalarla devam ediyor. Olağanüstü kurultay imza toplanmaya devam ederken Parti Meclisi üyesi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi toplanan imza sayısının 600'ü geçtiğini açıkladı. Olağanüstü kurultay için gerekli olan 634 imzanın biteceğini söyledi.

PM ikiye bölündü

Bir yandan imza toplanırken, bir yandan imza toplanmayacağı tartışmaları sürerken, CHP PM üyeleri de bu konuda iki bölündü. PM'de yer alan Mehmet Ali Çelebi ve Selin Sayek Böke, PM üyesi eski İzmir Milletvekil Erdal Aksünger değişimden yana olurken, PM üyelerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Seyit Torun gibi bazı isimlerin kurultaya gerek olmadığı görüşünü açıkladılar.

İmza bugün toplanır

CHP'de muhalif kanadı ile parti yönetimin imza restleşmesi devam ederken, Mehmet Ali Çelebi imzaların 600'ü bulduğunu açıkladı. Gün içinde gerekli olan 634 imzanın toplanacağını söyleyen Çelebi, "Kavga etmeden kırıp dökmeden isteklerimizi ortaya koyacağız. Hepimiz yoldaşız. Değişimi gerçekleştireceğiz. Bu değişimle ilgili çok başlığımız var. Bunlar Cumhuriyetçi, aydınlıkçı, halkçı bir program içeriyor. Bu program için kadro değişikliğine eşlik edilmeli" diye konuştu.

CHP'de değişim şart oldu

Değişimin gerçekleşmesinin ardından üyelik sisteminin de değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Ali Çebi şöyle konuştu: "Şu anda delegelerin değişim için imza vermeye devam ediyor. İmzalarda 600'ü bulduk. Bu imzaların bile büyük bir mesaj içeriyor. Artık değişimin şart oldu. Bundan sonra bölünmeye gerek yok tabanın ve halkın ne istediği belli oldu. CHP seçmine umut yaracat bir değişime ihtiyaç var artık. Değişim olmazsa yerel seçimlerde hüsran yaşarız. Onun için değişimin bir an önce yapılmalı ve gerçekleştirilmeli. Ortak akılla yola çıkmalıyız." CHP tüzüğüne göre imzaların 634'u bulunduğunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin 45 içinde kurultay toplantısı yapması gerekiyor.

Olağanüstü Kurultay ne zaman yapılacak?

CHP'de kurultayın olması için salt çoğunluk olan yani yaklaşık 625 imzanın Pazartesi günü CHP Genel Merkezi'ne teslim edilmesi durumunda, kurultay resmen başlayacak. 625 imzanın Pazartesi teslim edildiğinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi 45 içinde kurultaya götürmesi gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu tarihini 15 gün önceden duyurmak zorunda. İmzaların Pazartesi günü verildiğini düşünülürse, en erken kurultayın 11-12 Ağustosta yapılacak. En geç ise 1-2 Eylül tarihlerinde kurultayın yapılması bekleniyor. İmzaların Pazartesi verilmediği düşünülürse, o zaman kurultay tarihi yeniden hesaplanacak.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık