Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'de listeler şekillenmeye başladı

CHP'de listeler şekillenmeye başladı

CHP'de 24 Haziran seçim çalışmaları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm programları iptal etmesi ile devam ediyor. 24 Haziran seçimlerinde aday göstereceği milletvekili listesini Parti Meclisi'nin 20 Mayıs Pazar günü yapacağı toplantısında liste belirlenecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olurken, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise Antalya'dan aday olacağı kaydedildi. CHP'de mevcut milletvekillerinden 50'ye yakın ismin 24 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyecek. "Millet ittifakı" ile seçimlere giren CHP, Saadet Partisi'nin grup kuraması için en az 5 veya 6 ismin CHP listesinden gösterileceği açıklanırken, Kani Beko, İbrahim Kaboğlu ve Abdüllatif Şener gibi isimlerinde liste de olacağı belirkiliyor. 24 Mayıs Perşembe günü seçim bildirgesi ile birlikte melletvekili adaylarını da açıklayacak.

CHP'ye 2 bin 319 kişi adaylık başvurusu yaptı

24 Haziran seçimleri için CHP'ye milletvekili adayı olmak için başvuru sayısının 2 bin 319 olduğu açıklandı. Milletvekili aday adaylığının sonlanmasının ardından mülakatları, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Faik Öztrak, Muharrem Erkek, Çetin Osman Budak, Tekin Bingöl ve Seyit Torun yaptı. Yapılan mülakatların ardından alınan tüm notlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletildi.

Parti Meclisi toplanıyor

Daha önceki seçimlerde milletvekili aday seçimi önseçim şartının uygulandığı CHP'de zamanın kısıtlı olması nedeniyle rahatladığı ve çalışmalara başladığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun zaman kısıtlığı nedeniyle tüm programlarını iptal ettiği ve yalnızca liste üzerine çalışmaya başladığı belirtiliyor. CHP Lideri'nin pazar gününe kadar liste üzerindeki çalışmaları bitireceği açıklandı. Partinin tüzüğü gereği aday adayların Parti Meclisi'nden de onay alması için 20 Mayıs Pazar günü toplantıya çağrıldı. Kılıçdaroğlu ilk önce Merkez Yönetim Kurulu ile toplantı yaparak listeyi belirleyecek. MYK'de belirlenen liste Parti Meclisi'ne sunulacak ve oylama yapılarak 24 Haziran'da seçimlere gidecek 600 milletvekili isimlerini netleştirecek.

50 yakın isim aday gösterilmeyecek

Liste çalışmaları sırasında şimdiki milletvekillerinden 50 yakın ismin aday gösterilmeyeceği ifade edildi. Kılıçdaroğlu liste hazırlarken 4 partiden oluşan "Millet İttifakın" oylarını da göz önünde bulunduracağı, tahmini 15 civarında milletveki çıkarabileceği düşünülen Saadet Partisi'nin grup kurabilmesi için 5-6 ismin CHP listesinde yer alması bekleniyor.

Deniz Baykal Antalya'dan aday

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın yine Antalya'dan birinci sıradan aday gösterileceği, CHP Lideri ise yine İzmir'den aday olacağı öngürülüyor. Bu arada CHP'den İzmir'de aday olmak için İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Aşkın Türeli ile DİSK Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Kani Beko aday adaylığı başvuru yapmıştı. Şimdi milletvekillerinden Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Atila Sertel ile CHP Lideri'nin ekonomi danışmanı olan Turgay Bozoğlu da İzmir'den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptılar.

En çok aday başvurusu İstanbul'da yapıldı

24 Haziran seçimlerinde CHP'den milletvekili olmak için aday başvuruları için en çok İstanbul'da yapıldı. İstanbul'da başvuru sayısının 400 civarlarında olduğu açıklandı. İstanbul için başvuranlar arasındaki isimlerin bazıları ise şöyle: Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Mahmut Tanal, Gürsel Tekin, PM üyesi Doç. Dr. Yunus Emre, eski MYK üyesi Umut Oran Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu. CHP'den İstanbul milletvekili olan Bihlun Tamaylıgil ve Dursun Çiçek aday olmazken, Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek İstanbul 2. bölgeden aday adaylığı için başvuruda bulundu.

15 milletvekili aday

İsmi daha önce CHP'den cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in de gösterilmesi beklenirken, İYİ Parti'ye katılan 15 milletvekilinin ise tekrar aday gösterilmesi kesin gözüyle bakılıyor. CHP'nin şimdiki milletvekillerinden, Haluk Koç, Tekin Bingöl, Gülsün Bilgehan, Levent Gök,Bülent Kuşoğlu, Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, Ali Haydar Kahverdi Ankara'dan milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptılar. CHP'nin 24 il başkanı ise görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

Listeler 21 Mayıs'ta teslim

24 Haziran seçimlerine hazırlanan CHP son sürat sürerken, seçim bildirgesinde sona doğru gelindiği, milletvekili tanıtımının ise önümüzdeki hafta yapacak. 24 Mayıs Perşembe günü ATO Congresium'da yapılacak olan seçim bildirgesi ve milletvekili tanıtımının kamuoyuna sunacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tanıtım sonrası milletvekili adaylarıyla toplantı yapacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği milletvekili aday listelerini 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00'e kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık