Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP’de kurultay için oturma eylemi

CHP’de kurultay için  oturma eylemi

Olağanüstü kurultayın toplanması için CHP yönetiminden açıklama beklenirken, CHP Genel Merkezi’nin önünde oturma eylemi başlatıldı. Kurultayın toplanması için imza veren delegeler, yönetimden yapılan yeterli imza yok açıklaması üzerine, oturma eylemi ile tepki gösteriyor. İYİ Parti’ye grup kurulması için 15 milletvekili gönderen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na 5-10 delegeyi söz konusu etmesinin takdirini kamuoyuna ve CHP’ye kalpten bağlı yoldaşlarına bıraktıklarını söyleyen CHP Bitlis Kurultay Delegesi Veysi Uyanık, olaya tepkisini dile getirdi. Diğer imza veren delegeler ise, Muharrem İnce’nin arkasında olduklarını ve bütün vatanseverlere imzalarına sahip çıkmaları için seslendi. Öte yandan, imza sayıları ile ilgili kararı bugün CHP Genel Merkezi açıklayacak.

Koltuk sevdalıları Genel Başkana engel oluyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaya gitmek istememesinin nedeni sorulan Veysi Uyanık, bunun nedenini şu şekilde açıkladı: “Karar Kemal Kılıçdaroğlu’na kalmış olsaydı, kurultayı toplardı. Ancak, Genel Başkan’ın etrafını kuşatan bazı koltuk sevdalıları, Kılıçdaroğlu’nun bu kararı almasını diretiyor”

Sahip olduğu tüm hukuki haklarını kullanacağını belirten Veysi Uyanık, CHP Genel Merkezi’nden kurultay için yeterli imza yok açıklaması yapılır ise, mahkemeye giderek, demokratik haklarını koruyacağını ifade etti.

Oturma eylemlerinin demokratik bir tepki olduğunu dile getiren CHP Ankara Kurultay Delegesi Mahmut Celal Ünsal ise,  adalet için kilometrelerce yol yürüyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan kaçmaya çalışmayacağını ve CHP yönetiminin bugün kurultay kararını vereceğine inandığını söyledi.

CHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için imza toplamaya 2 Ağustos’ta başlayan delegelerin belgelerinin tamamlanması için verilen bir haftalık zaman bugün 17:00’da bitiyor. CHP yönetimi, toplanan imzalar ile ilgili bugün son kararını açıklayacak.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık