Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'de İstanbul'a aday bolluğu

CHP'de İstanbul'a aday bolluğu

CHP Parti Meclisi bugün toplanıyor. Parti Meclisi toplantısında Mart 2019 yerel seçimleri için yol haritasını belirleyecek. Toplantıda 24 Haziran seçimlerinde alınan oylar da masaya yatırılacak. Toplantıda ittifak seçeneklerinin de konuşulacağı açıklandı. Mart'ta yapılacak seçimler için Belediye başkanadayların belirlenmesi konusunda PM üyelerinin önerileri ve görüşleri alınacak. Ayrıca örgütlerden gelen disiplin affı konularında görüşülecek.

Son toplantı Abant'ta yapılacak

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mart 2019 yerel seçim konusundaki son toplantısını ise milletvekilleri ile birlikte Bolu Abant'da düzenleyecek. Bu son toplantının ardından CHP yerel seçimlerde izleyeceği politikata netleşmiş olacak. Milletvekilleri, Parti Meclis üyeleri ve il başkanlarıyla yapılan bu toplantıların ardından çıkan sonuçla ortak bir akıl çerçevesinde CHP yerel seçim startejisini açıklayacak.

Belediye başkan adayların ismi erken açıklanacak

Edinilen bilgiye göre, yerel seçimlerde başkan adaylarının belirlenmesinde geniş bir katılımlı önseçim seçeneğinin istendiği ve öne çıktığı açıklandı. Mevcut belediye başkanları ile devam kararı durumunda isimlerin Ekim ayında açıklanması, belirsiz olan yerlerde ise il ve ilçedeki isimlerin netleşmesinin ardından Aralık ayında bitmesi planlanıyor. Belediye başkan adaylarının isimlerin açıklanması belirli bir süreye yayılarak açıklanması düşünülüyor. Belediye başkan adaylarının seçimlerde çalışma sürelerinin genişlemesi ve elinin rahatlması düşünüldüğü için isimlerin erken açıklanması gerektiği belirtiliyor. Belediye başkan adaylarının isimlerin erken açıklaması avantaj olarak görülüyor.

Parti grubundan aday çıkma ihtamali var mı?..

CHP yerel seçimler için strateji belgesinde bir başlık altında, başkan adayları için de Etik Kurallar Beyannamesi'nin de yer alacak. Beyannamede hesap verilebilirlik ve şeffaflığın nasıl sağlanacığının yanı sıra sosyal demokrat belediyecilikte Mart 2019'da seçilen belediye başkan adayların il veya ilçeyi nasıl yönetecekleri açıklanacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun meclis grubundan aday çıkarma ihtimalinin düşük olduğu belirtilirken, başkanlık için adaylığı netleşen tek isim ise Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın olduğu kaydediliyor. Grupta aday olmanın tek kriteri ise CHP'nin olmayan yerleri kesin alabilecek güçteki isimlerin olduğu belirtiliyor.

Muharrem İnce aday olacak mı?..

Mart 2019 yerel seçimleri için CHP kulislerinde şimdiden İstanbul için isimler konuşulmaya başlandı. Kulisler de İstanbul adayı için dolaşan isimler Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal,  İlhan Kesici, Aykut Erdoğdu ve Gürsel Tekin gibi partinin önde gelen isimler öne çıkıyor. İstanbul'daki sol oylar gözönüne alınarak, sol kökenli bir adayı seçilmesi yüksek olduğu belirtiliyor. Gelişmeler bu kulislerde bu isimler konuşulurken, 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin bir TV programında İstanbul adayılığı için yeşil ışık yakması nedeniyle kulisleri iki bölmüş durumda. Türkiye'yi yönetmek için 24 Haziranda cumhurbaşkanı aday olan Muharrem İnce'nin İstanbul'a başkanlık adayı olması durumunda da kesinlikle gösterilmesi gerektiğini dile getirenler olduğu gibi, yeniden cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanması ve bir yerlere sürekli aday olması nedeniyle ismini yıpratmaması gerektiğini de düşünenler bulunuyor.

Kulisler Ankara için Mansur Yavaş diyor

CHP kulislerinde CHP dışında da belediye başkan adayın gösterilmesi görüşü de öne çıkıyor. CHP örgütünün tepki göstermeyeceği, toplumda karşılığı olan ve partinin ilkelerini benimseyen isimlerde aday gösterileceği belirtiliyor. CHP'li olmayan ve daha önce de aday gösterilen Ankara için ismi geçen Mansur Yavaş'ın da adı geçiyor. Kulislerde Mansur Yavaş'ın yanı sıra Ankara için bir çok isim dolaşıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlık adayı için Meclis Başkanvekili olan Levent Gök adaylar arasında yer alıyor. Ancak kulislerde Ankara'da sağdan bir ismin olması görüşü dillendiriliyor.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık