Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP’de imza tartışmaları

CHP’de imza tartışmaları

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkez’e sunuldu fakat, sayısı ile ayrı bir tartışma başladı. Partide değişim olmasını talep edenler 622 ıslak imzayı Genel Merkez’e teslim etti. İmzaları teslim alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek  yapılan incelemeler soncu, teslim edilen noter tasdikli yeterli imza sayısının bulunmadığını açıkladı. 1243 delege bulunduğunu söyleyen Muharrem Erkek, imzalarını geri çekenler ile birlikte imza sayısının yeterli olmayacağını ve sayısın daha da düşeceğini söyledi.

Öte yandan, 630 imza toplandığını açıklayan muhalifler ise, ellerinde tam olarak 622 ıslak imza bulunduğunu açıkladı. Son teslim tarihi 6 Ağustos’a kadar kalan diğer ıslak imzalarında teslim edilmesi ile olağanüstü kurultayın toplanıp toplanmayacağı da belirlenmiş olacak.

Kılıçdaroğlu ne karar alacak?

Tüm süreç içerisinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vereceği karar en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Atılan imza sayısının yüksek olmasından dolayı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayı kendisinin toplayabileceği ileri sürülüyor. Ayrıca, muhalifler de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultayı kendisinin toplaması yönünde çağrıda bulunuyor.

Muharrem İnce’den Twitter’da imza paylaşımı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultayın toplanması için atılan imzalar, dün CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi ve noter onaylı imza sayısının 63 olduğu açıklandı. İmza sayısının açıklanmasının ardından Twitter hesabından konu ile ilgili paylaşımda bulunan Muharrem İnce, toluma güven ve umut verecek, geleceği kazanacak olan bir değişime ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şu sözlere yer verdi:

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık