Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP’de devir teslim! Kılıçdaroğlu veda etti, Özgür Özel dönemi resmen başladı

CHP’de devir teslim! Kılıçdaroğlu veda etti, Özgür Özel dönemi resmen başladı

CHP'nin seçim sonrasında başlayan tartışmalı süreç, devir teslim töreni ile sona erdi. Edinilen bilgilere göre; partinin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'den alkışlarla uğurlanırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel 12. kattaki makamına oturdu. CHP'de devir teslim süreci tamamlandı. Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'in önünde kalabalık bir grup tarafından karşılandı. 12 kattaki makam odasında iki lider 45 dakika baş başa görüştü. Sonradan heyetlerin de katıldığı görüşme ise 15 dakika sürdü. Özel devir teslim sonrası Kılıçdaroğlu'nu aracına kadar uğurladı.

"YANINDA OLMAK GÖREVİMİZ"

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Yeni genel başkanımızı hepimiz saygıyla selamlıyoruz. O’na yürekten başarılar diliyoruz. Başarılı olması için de hepimiz elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Genel Başkanımızın bundan sonra vereceği mücadelede hep yanında olmak da her bir Cumhuriyet Halk Parti’li olarak hepimizin ortak görevi. Bu ortak görevimizi güzel bir şekilde yerine getirmeye de özen göstereceğiz” dedi.

"HAKKINIZI HELAL EDİN"

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ise şu ifadeleri kullandı;

*Sayın genel başkanımızın bu odada olan herkese emeği var, en çok da bana emeği var. Kendisi partimizi çok zor dönemlerde, Türkiye siyasi hayatının en çalkantılı, en zor dönemlerinde çok büyük bir mücadele verdi.

*Dünya siyaset tarihine geçen Adalet Yürüyüşü bugün belki daha süreç tamamlanmadığı için öykülendirilmesinde bir eksiklik var ama bütün dünya siyaset tarihi Adalet Yürüyüşü’nü ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu bundan sonraki yüzyıllarda da anacak.

*Sayın genel başkanımız bu parti için canını ortaya koydu. Biraz önce bana bir genel başkanın bilmesi gereken ve öğrenmesi gereken öğütleri bir saate yakın bir sürede aktardı.

*Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneğinde olan ve Atatürk’ten bugüne miras bir geleneği sürdürerek aktardığı bilgileri ve o bilgiler için yapmam gerekenleri aklımın en nadide köşesinde tutarak yerine getirmeye çalışacağım.

*Bundan sonraki süreçte takıldığımız, zorlandığımız her yerde kendisinin bilgisine, birikimine, deneyimine başvuracağız. Hakkınızı helal edin.

KILIÇDAROĞLU GENEL MERKEZDEN AYRILDI

Konuşmaların ardından iki isim el sıkışırken odada bulunanlar alkışladı. Görevi devralan Özel, Kılıçdaroğlu’nu parti genel merkezinden uğurlayarak aracına binene kadar eşlik etti.

İLK PM HAFTA SONU

Özel'in genel başkanlığı almasıyla CHP'de yeni bir dönem de başlıyor. Parti Meclisi (PM) ile ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak olan Özel, üyelerin görüşlerine başvurarak ‘A takımı’ denilen Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) oluşturacak. Ardından salı günü ilk kez genel başkan olarak grup toplantısında partililere hitap edecek.

İLK ZİYARET DEPREM BÖLGESİNE

Özel’in, genel başkan olarak ilk ziyaretini yarın deprem bölgesi Hatay'a yapması bekleniyor. Özel, Hatay'ın ardından “ikinci memleketim” dediği Osmaniye'yi ziyaret edecek.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık