Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'de değişim sesleri yükseliyor

CHP'de değişim sesleri yükseliyor

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerindan ardından CHP'de kurutlay sesleri yükselmeye başladı. Genel merkez yapılan açıklamada ise "kurultay yok" mesajı verildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yaptığı açıklamada, "Benden kurutlay sözü duymayacaksınız" demişti. Muharrem İnce TBMM'de devir teslim töreninde bu sözün tam tersini söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Onursal Genel Başkanlık teklifi

Muharrem İnce TBMM'de yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldiklerinde, "Olağanüstü kurultayı toplarayak, kendisinin onursal genel başkan, kendisinin de genel başkan olma teklifinde bulundum" açıklamasının ardından CHP parti örgütlerinde hareketlen başladı. Muharrem İnce'nin TBMM'deki bu açıklamasına genel merkezden gelen tepki ise "siyasi nezakatsizlik" ifade edildi.

Sosyal medya üzerinden kurultay delegelerinden İnce'ye destek

Yapılan bu açıklamalar ardından genel merkezin "kurultay yoktur" mesajı verilmesine rağmen delegelerde bir hareketlilik başladı. İnce'nin yaptığı açıklamadan sonra farklı farkıl illerden kurultay delegelerin sosyal medya üzerinden "kurultay çağrısı" yapan paylaşımlar göndermeye başladı. Seçimden sonra CHP'nin bazı il başkanları da yapılan açıklamaların ardından Muharrem İnce'yi desteklediklerini kurultay çağrısı yaptığı biliniyor. Şahin Mengü, Nur Serter ve Kemal Anadol gibi isimlerin yer aldığı 9 Eylül Platformu daha önceden kurultay çarğrısı yapmıştı.

Muharrem İnce, yenilgiyi kabul edemeyen yenemez

Cumhurbaşkan adayı Muharrem İnce 24 Haziran seçimden sonra Türkiye'yi gezeceğini ve teşekkür ziyaretleri yapacağını söylemişti. Muharrem İnce'nin ilk durağı Erzurum oldu. Seçim sonrası teşekkür ziyareti için Erzuruma gelen Muharrem İnce, bina girişinde partililerce coşkuyla karşılanda. İnce il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İnce burada yaptığı açıklamada, "Yenilgiyi kabul edemeyen yenemez. Yenildin mi geri çekileceksin. Benim ne gizli planlarım var ne de gizli ajandalarım var" diye konuştu.

Milletime söz verdim yalan söylemeyeceğim diye

Bir gazetecinin "CHP karıştı mı?" sorusuna İnce şunları söyledi: "CHP karışmadı. Sayın Genel Başkan ve eşlerimizle birlikte ağabey - kardeşlik içerisinde bir yemek yedik sadece. Ben yemekte Sayın Genel Başkanıma bir teklif sundum. Onu da basına açıklamadım, ne konuştuğumuzu herkesin bilmesini istedim. Çünkü benim saklım gizlim yok. Benim gizli planlarım ajandalarım yok. Ben milletime söz verdim yalan söylemeyeceğim diye. Yemekte yaptığım teklifi herkesle paylaştım."

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık