Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP'de aday isimler belli olmaya başladı

CHP'de aday isimler belli olmaya başladı

Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için CHP'de aday adayların isimleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. CHP'nin iddialı olduğu il ve ilçelerde aday isimleri üzerine arayış yapılırken, kulislerde de hareketlendi. Partinin önde gelen isimleri adaylık konusunda mesajlar vermeye başlarken, CHP aday olacak kişinin profilini 'aday olduğu şehirle ilgili hayali, örgütün üzerinde birleştiği, başarı hikayesi, bölgesel dengeler, şehrin sosyolojik dokusunu temsil edecek' isim olarak belirlenmişti. Şimdi bunlar göz alındığında üç büyük kentte kimlerin aday olacağı merak konusu.

Ankara'da Mansur Yavaş aday mı?..

Ankara'da Melih Gökçek'in istifasının ardından AK Parti ile MHP'nin ittifak önerisin ardından Ankara'da yerel dengeler değişti. Kulislerde konuşulan ise ittifak oylarını kesebilcek kişinin 2014'de aday olan ülkücü Mansur Yavaş olduğu konuşulmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Mansur Yavaş sıcak baktığı, ancak Mansur Yavaş isminin öne çıkmasında parti örgütün rahatsız olduğu öne sürülüyor. Mansur Yavaş'ın da CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olarak seçimlere girmek isteği olduğu belirtiliyor. Bu arada eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ise şu anda güçlü isimlerden bir tanesi.

İzmir'de Aziz Kocaoğlu aday olacak mı?..

İzmir'de ise mevcut Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu'nun tekrar aday olmayacağım açıklamasının ardından, İzmir Belediye Başkanlığı'na talip olanlar arasında İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yer alıyor. Bu arada her ne kadar aday olmayacağını açıklayan Kocaoğlu ise Genel Merkez'den gelecek teklife kapıyı açık bıraktığıda biliniyor. Bu isimler arasında İzmir için şu an öne çıkan isim ise 1999'da Narlıdere Belediye Başkanlığı yapan Abdül Batur. Batur geçtiğimiz günlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı.

Muğla'da Oral Karakaya'nın ismi konuşuluyor

CHP'nin kalelelerinden olan bir değer il ise Muğla. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla'dan aday adaylığını açıklamaştı. Şimdiki Belediye Başkanı Osman Gürün ise tekrar aday olmak için hazırlanırken, kulislerde sürpriz isim telaffuz edilmeye başlandı. Tekirdağ Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri olan Oral Karakaya'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için güçlü bir isim olduğu kulisler konuşuluylor. Karakaya'da, Kılıçdaroğlu ile görüştüğü konuşuluyor.

Antalya'da Muhittin Böcek önde

CHP'nin iddialı olduğu iller arasında yer alan şehir Antalya. Kulislerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümitç Uysal ve CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak isimleri yer alıyor. Kulisler konuşulan ise Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in diğer adaylara önde olduğu ifade ediliyor.

Yılmaz Büyükerşen'in kararı bekleniyor

CHP'nin Balıkesir milletvekili olan Ahmet Akın'ın büyükşehir belediye başkanlığına garanti gözüyle bakılırken, Kocaeli anketlerine göre Milletvekili olan Fatma Hürriyet Kaplan'ın isminin önde olduğu ve kesin aday gösterileceği konuşuluyor. Bursa için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in öne çıkarken Bolu için Tanju Özcan'ın adı geçiyor. Bozbey'in istememesine rağmen Bursa için yapılan ankette adı önde çıktığı ifade ediliyor. CHP'nin başarılı belediye başkanlarından olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'ın ise kararı bekleniyor. Giresun'da Kerim Aksu, Sinop'ta Baki Ergül, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Hatay'da Lütfi Savaş ve Edirne'den Recep Gürkan ile devam edilmesi gündemde.

İstanbul'da aday adayı bolluğu

İstanbul'da Büyükşehir Başkanlığı adaylığı kadar ilçeleri de önemli. İstanbul il ve ilçeler başkanlık için CHP'den bazı isimler kulislerde dolaşmaya başladı bile. Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olup olmayacağı merak edilirken, İstanbul'da ilk olarak CHP Genel Sekreter Akif Hamzaçebi aday olduğunu açıkladı. Gürsel Tekin'in de İstanbul adaylığı için uzun süredir çalışmalar yaptığı biliniyor. CHP kulislerinde İstanbul adaylığı için Ümit Boyner'in ismi de telaffuz edilmeye başlandı. İstanbul ilçelerinden bazı isimler kulislerde konuşulmaya başlanırken, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Eyüpsultan Belediyesi için başkan adayı olacağı belirtilirken, daha önce genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Yasemin Öney Cankurtaran'ın ismi ise Beşiktaş Belediye Başkanı adayı olabileceği konuşuluyor.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık