Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP yönetimin hedefi yerel seçimler

CHP yönetimin hedefi yerel seçimler

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin aldığı oy ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin aldığı oy nedeneyli partiçi muhaliflerin ayaklanması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını isterken, parti yönetiminden beklenmeyen bir çıkış geldi. Parti yönetimi hedefi ise 2019’da yapılacak yerel seçimler.

Şimdi tartışma zamanı değil yerel seçim zamanı

“Önümüzde 2019’da yerel seçimler var” diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi parti içinde tartışma zamanın olmadığını, bu tartışmaların sona ermesi gerektiğini önümüzdeki yerel seçimlere tüm il ve ilçede güçlü ve çok iyi bir şekilde hazırlıkların yapılması gereketiğini açıkladı. Seçim hazırlıkların şimdiden yapılaması talimatını verdiği” öğrenildi.

24 Haziran’daki oyların teknik analizi yapılacak

Kılıçdaroğlu’nun bu talimatı üzerine çalışma yapan parti yönetimi, ilk etapta 24 Haziran’daki seçimlerde CHP ve Millet İttifak’nın aldığı oylar tek tek incelemeye alınacak. Parti yönetiminin 24 Haziran seçimlerinde 81 il ve 900 üzerindeki ilçedeki oyların dağılımı nedenleri araştırılacak. Yapılacak analizde CHP’ye oy gelmeyen il ve ilçelerdeki sorunlar araştırılacak. Eksikler belirlenecek ve buradaki seçmenlere ulaşılmaya çalışılacak. Özellikle bu çalışmalarda partinin üst yönetiminin de faal olacağı ve il ve ilçelerdeki sorunları belirleyerek, yeni çözüm paketleriyle halka detaylı bir şekilde iletilecek.

Hedef kaybedilen büyükşehir belediyeler

Öte yandan, büyükşehirlerdeki seçmenlere yönelik yeni projeler geliştirilerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koyduğu hedef doğrultusunda geçen yerel seçimlerde kaybedilen başta "İstanbul, Mersin, Adana, Ankara, Balıkesir, Denizli, Antalya ve Bursa” belediyeleri tekrar kazanılmaya çalışacak. Bu doğrultuda ilk etapta belediye başkan adaylarını Eylül ayına kadar açıklamayı düşünen parti yönetimi, il ve ilçe de parti tabanı ve halkın istediği en doğru adayların belirlenmesi için anket çalışmaları yapıp, il ve liçede parti yöneticileri ile bir araya gelecek.

CHP yerel yönetim vizyonu açıklanacak

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un koordinatörlüğünde titiz bir çalışmayla rapor edilip hazırlanan "CHP Yerel Yönetim Vizyonu" da önümüzdeki günlerde kamuoyu ve partici yöneticileriyle paylaşılacağı açıklandı. CHP yönetimin yerel seçimlerinde başarı olmak için ilk hedefinin 24 Haziran sonrası il ve ilçe örgütünün yaşanan moral bozukluğunun ortadan kaldırmak için çalışmaya buradan başlamayı hedefliyor.

Parti içi tartışmalara son verilmesi istenilecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, CHP’li belediye başkanları ve il başkanların katılımıyla 24 Haziran’da alınan oyların teknik analizi yapılacak. İl başkanları ve belediye başkanları ile yapılacak toplantıda 24 Haziran’daki yapılan eksiklerin belirlenmesi ile birlikte hedefinin 2019’da yapılacak yerel seçimlere odaklanılması istenilecek ve “Parti içinde tartışmaların en kısa zamanda sona ermesi ve tartışmaların sürmesi ise zaman kaybının yaşanmasına neden olacağı” mesajı iletilecek. Toplantıda iletilecek olan bu mesaj ile birlikte 2019 yerel seçimleri için parti örgütünü aktif hale getirip vatandaşlara ulaşılması için neler yapılması gerektiği belirlenecek.

Örgüte parti yönetimi ve milletvekillerinden destek

Parti örgütlerin 2019 yerel seçimlerine yeniden hazırlanmasında partinin üst yönetimi ile birlikte milletvekillerinde bizat aktif olacak. Üst yönetim ve milletvekilleri, parti örgütleri ile sık sık toplantılar yapılacak. Parti örgütüne moral verilecek.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık