Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP yeni sisteme yeni muhalefet hazırlığında

CHP yeni sisteme yeni muhalefet hazırlığında

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeni sisteme yeni muhalefet hazırlığında. CHP'nin planında resmen başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sıkı bir muhalefet hazırlığı planı yapıyor. 16 Nisan 2017'de anayasa değişikliği için halk oylamasında hayır oyunun çıkması, parlamenter sistemi savunan Cumhuriyet Halk Partisi, artık yeni sistem değişikliğinden sonra yeni yasama döneminde ciddi şekilde hazırlanıyor.

"Millet İttifakı" ortaklığı devam edecek

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı bilgi ve ciddiyeti ele alacak bir muhalefet çizgisinde, Cumhuriyet Halk Partisi, bundan sonra Meclis'te uygulayacağı ve izleyeceği stratejiye ilişkin yol haritası üzerinde çalışmalara başladı. Yeni yasama döneminde Meclis'te daha aktif bir şekilde çalışmayı planlayan ve "Daha güçlü bir demokrasi için mücadele" söylemi ile yola çıkılacak. CHP, bu planda 146 milletvekiliyle daha çok etkili bir şekilde siyaset takip edecek. 24 Haziran seçimleri öncesinde kurulan "Millet İttifakı"nın ortakları İYİ Parti ve Saadet Partisi ile yeni dönemde yakın diyaloğuna devam edecek olan CHP, yapıcı ve yol gösterici şekilde, tabana daha geniş bir şekilde yayılacak şekilde muhalefet yapılacak.

24 Haziran seçimleri analiz edilecek

CHP'nin önderliğinde kurulan "Millet İttifakı"nın 24 Haziran seçimlerinde alınan oyların oranlarını teknik analiz ederek parti yönetimiyle bunu ele alarak işe başlanyan CHP, "Özellikle her vatandaşın sorunlarını Meclis'e taşımak için çalışmaları daha sık yapmaya" devam edilecek. 24 Haziran seçim sonuçları sonunda milletvekili çıkaramadığı illerdeki vatandaşalara ulaşmayı planlayan parti yöneticiler, buradan çıkan sonuçlara göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu çizgide siyaset yapacak. Halk yaşadığı sorunlarına çözümler bulunarak Meclis kürsüsünden önerileri sık sık dile getirecek.

Belediye başkan adayları açıklanacak

Daha geniş bir tabanlı bir demokrasi ittifakı oluşturacak olan Cumhuriyet Halk Partisi, kanaat önderleri, vatandaşlar ve sivil örgütleri ile toplantılar düzenleyerek sık sık bir araya gelinecek. Parti örgütlerinin bu çalışmada halkla direkt temas kuracağı bir çalışmada, sokakta vatandaşların istekleri doğrultusunda demokratik tepkileri her platformda dile getirilecek. CHP en kısa zamanda yerel seçimler için start verilecek. Yerel seçim çalışmaları için büyükşehirlerde yaşayan seçemlerin yapılacak çalışmalarla dikkatleri çekilecek önemli adımlar atılacak. CHP Lideri Kılıçdaroğlu gösterdiği hedeflerin başında İstanbul, Adana, Ankara, Balıkesir, Mersin, Denizli, Antalya ve Bursa'yı almak için parti, eylül ayına kadar belediye başkan adaylarını açıklayarak, seçimler için çalışmak için sahaya inilecek.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık