Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu

CHP seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 24 Haziran 2018 ve 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde İstanbul'un 39 ilçedeki yerel seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu (YSK)ya başvuruda bulundu. İstanbul'daki 39 ilçedeki seçim ve 24 Haziran 2018'deki seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Sandık kurullarında görev yapan kişilerin o sandıktan çıkan sonuçları etkilediğine dair somut bir delil, AK Parti'nin itirazlarında bile ortaya çıkmadı.

24 Haziran seçimleri de usulsüzdür

24 Haziran'da da Türkiye genelinde on binlerce kamu görevlisi olmayan kişi sandıklarda görev yaptı. Türkiye genelinde on binlerce. Eğer siz, '31 Mart'ta usulsüzlük var diyorsanız', 24 Haziran seçimleri de usulsüzdür, meşru değildir. Aynı sandık kurulları 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçiminde de görevliydi. Aynı zarf içinden çıkan tüm oy pusulaları ve seçimlerin iptalini talep ettik. 31 Mart seçiminden sonra günlerce haftalarca oylar yeniden sayıldı sonuç değişmedi. Tam kanunsuzluk sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya başvurduk. Tam kanunsuzluk başvurularında süre kesinlikle aranmaz. Sandık kurullarında görev yapan kişilerin o sandıktan çıkan sonuçları etkilediğine dair somut bir delil, AK Parti'nin itirazlarında bile ortaya çıkmadı." diye konuştu.

CHP'nin seçim iptal dilekçesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya verdiği dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"İktidarın isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen seçim mevzuatındaki değişikliklerin 13 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe girmesinden sonra yapılan tüm seçimlerde “bir şeyler olduğu” açıkça ortaya çıktıysa; artık seçmenin iradesinin ortadan kaldırılmasının bir önemi yoksa, artık sandık kurullarında görev yapanların seçim sonuçlarına ne şekilde etki ettiklerine dair açık, kesin, somut deliller aranmayacaksa ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptali kararı doğruysa;

-- 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin TAM KANUNSUZLUK SEBEBİYLE iptaline;

-- 24 Haziran seçimleri sonucunda verilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mazbatasının ve Milletvekillerinin mazbatalarının TAM KANUNSUZLUK SEBEBİYLE iptaline; 

-- İstanbul’da gerçekleşen 39 ilçedeki tüm seçimlerin TAM KANUNSUZLUK SEBEBİYLE iptaline."

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık