Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP seçimlere katılıyor

CHP seçimlere katılıyor

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini iptalin ardından olağanüstü toplanan CHP Parti Meclisi seçimlere katılacağını açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararından sonra Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla bugün Parti Meclisi (PM) olağanüstü toplandı. Tüm milletvekillerinden davet edildiği toplantıya, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu'da katıldı. Toplantı çıkışında açıklamada bulunan Ekrem İmamoğlu, verimli ve güzel bir toplantı yaptıklarını söyledi. Toplantıya tüm milletvekilleri ve PM üyeleri katıldığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP TBMM Grup toplantısında gerekli açıklamalarda bulunacağını bildirdi.

Ekrem İmamoğlu, her şey güzel olacak

YSK tarafından mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti: "Demokrasimize büyük bir darbe vurulmuştur. Bu süreci hep birlikte tamir ve tedavi etmeliyiz. Elbette sürece karşı tepkilerimiz var. Tüm süreci Genel Başkanımız en net şekliyle grup toplantısında açıklayacaktır. Milletimize, İstanbul'umuza şunu söyleyelim ki gerçekten her şey çok güzel olacak. Hep beraber çok güzel işler başaracağız. Hem demokrasi adına hem İstanbul'umuz adına."

Boykot değil, sevgi dili kullanılacak

Öte yandan, PM toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu'nun yapısına ilişkin değerlendirmelerde  bulunduğu, geçen seçimlerdeki mühürsüz oy kararına atıfta bulunduğu belirtildi. PM üyeleri ve milletvekilleri de toplantıda söz alarak, seçimlerin boykot edilmemesi ve sevgi dili kullanılarak seçim sürecinin götürülmesi kararının alındığı öğrenildi.

Tüm yurttaşlarımıza elimizi uzatıyoruz

CHP bildirisi şöyle: "Türkiye’nin karşılaştığı bu yol ayrımında demokrasiye inanan, hak, hukuk ve adalet duygusunu içinde taşıyan, siyasi düşüncesi ve parti aidiyeti ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza elimizi uzatıyoruz. Bu uzatılan elin 23 Haziran’da kuvvetli bir şekilde tutulacağına, demokratik mücadelemize güç katacağına ve 31 Mart’tan çok daha büyük bir zafere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz." 

İBB Vali Ali Yerlikaya teslim

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği bildirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yüksek Seçim Kurulu’nun 06/05/2019 tarih ve 284488 sayılı kararı kapsamında yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonucunda yeni belediye başkanı seçilinceye kadar 5393 sayılı Belediye Kanun’un 46’ncı maddesi gereğince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" denildi.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık