Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Romanlara çağrı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Romanlara çağrı

CHP kongreleri tamamladıktan sonra yavaş yavaş seçim çalışmalarına hız vermeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Dünya Romanlar Günü Programı"na katıldı. Seçim ittifak çalışmaların olduğu bir süreç, CHP Lider Kılıçdaroğlu Roman vatandaşlardan destek istedi. 

"Dünya Romanlar Günü Programı"nda, Roman vatandaşlara seslenen ve partinin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadınlı erkekli partiye üye olun. Kaç milletvekili istiyorsanız, 5, 10, 50 tane mi?.. İstediğiniz kadar milletvekili çıkartın. Çünkü güç sizin elinizde. Üye olarak daha fazla söz sahibi olabilirsiniz. Her şey kendi elinizde olsun. Ayrımcılık yaparak hayatınızda tıkanan yolları açacağım. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Birbirinize destek olun. Zaten sizin sorunlarınız dinlemek için ayağınıza geldim" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye'de ne kadar Roman vatandaşı yaşıyor kimse bilmiyor

Herkes bir şeyler söylüyor... Türkiye'de ne kadar Roman vatandaşın yaşadığı bilinmediğini ve resmi bir rakam olmadığını söyleyen CHP Lideri, "Osmanlı arşivlerinde 500 bin Roman vatandaş kayıtlarda görülüyor. Bugün ise halk arasında kimi 4 milyon Roman vatandaşın varlığından söz ederken, bazıları 7 ile 20 milyon arasında rakamlar söylüyor. Bu rakamların netleşmesi için çalışma yapacağız. Türkiye'deki dağılımını ortaya çıkarmak için siyaset kurumunu aktif olarak devreye sokacağız. Bu konuda çalışmalar yapacağız. Bu aktif siyaset sizin sorunlarınızı çözecek. CHP ötekileştirilmek istenenlerin ve ezilmişlerin partisidir" diye konuştu.

İktidara geldiklerinde Roman vatandaşların maddi ve manevi olarak sorunların masaya yatıracaklarını ve çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu bu coğrafyada bitireceğiz. Sosyal güvenlik herkesin olduğu gibi sizinde hakkınız. Sosyal yardımlar muhtarların yapması gerekir. Eğitim masrafların devlet tarafından karşılanmalıdır. Eğitime her zaman önem veriyoruz. Anne çocuğunu okula güven içinde teslim edecek. Maddi durumu iyi olmayanlardan ücret alınmayacak. Çünkü erken eğitim çok önemli" dedi.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık