Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP Basın toplantısında canlı yayına katıldık

CHP Basın toplantısında canlı yayına katıldık

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun düzenlediği basın toplantısında, ARTI1 Tv'nin sorularını Beşiktaş Medya Grup adına gazeteci İsmail Baştuğ cevapladı. 
İsmail Baştuğ, basının sorunları, gazetecilik üzerine yaptığımız yayında, yerel basının başlangıcı işleyişi hakkında bilgi verdi. 
Atatürk'ün, Kurtuluş savaşı esnasında tren vagonları içinde yerel gazeteler çıkarttığını, böylece iletişim sağladığını anlattı. 
İstanbul basınına karşın yayın yapan ve Kurtuluş mücadelesini yurt sathına yayan yerel gazetelerden, günümüz de horlanan gazetelere ve gazetelere evriliş sürecini yansıttı.
Son bir kaç ayda 300 adet gazetenin kapandığını, sadece yerel basının değil ulusal basının da büyük sıkıntı yaşadığına dikkat çeken, Beşiktaş Medya Grup Başkanı İsmail Baştuğ, kaynak sorunu, kağıt sorunu nedeniyle zor günler geçiren basının içinden bir kaç gazetenin ayakta kaldığını, yayın hayatlarını öz sermayeleri ile çözdüklerini söyledi. 
Bu gazeteler içinde 20 yıldır yayın yapan Gazete Beşiktaş'ın örnek gösterileceğini, onlarca basın kartı sahibi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye ve Dünya Spor Yazarları üyesi gazetecinin yer aldığını, bir o kadar da ulusal basına gazeteci yetiştirdiğimizi anlatarak, ancak, yerel yönetimler ve yerel gazetelerin ortak çalışmaları ile kentlinin bağımsız ve şeffaf biçimde haber alabileceklerini kaydetti. 
Ayrıca; belediyelerin dev bütçelerle kendi bültenlerini, gazetelerini çıkarmamaları gerektiğini, işitsel, görsel medya kurma merakından vazgeçmelerini, doğru ve saydam iletişim için bağımsız basına yönelmeleri gerektiğinden bahseden İsmail Baştuğ'un konuşmaları basın toplantısına katılan tüm gazeteciler tarafından da aynı türden sözlerle destekledi. Hatta daha büyük sorunlar da masaya yatırıldı.
Öte yandan; gerçekleşen televizyon programı ile, gazeteciler cemiyeti, basın yayın, basın ilan kurumu ve ulusal ile yerel basın hakkında sorulan sorulara yanıt vererek, emekçilerin sorunları dile getirildi, sorunlara bir nebze olsun çare bulunmaya çalışıldı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık